Problém s .htaccess – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s .htaccess – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.comProblém s .htaccess – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Pavel K.
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
26. 10. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den,
mám menší problémy s .htaccess. Dělám si teď stránky a chtěl bych si tam vytvořit menší redakční systém. Problém je, že stránky dělám dynamicky a proto nutně potřebuji, aby cesta k článkům začínala index.php?class=neco. Problém je, že mi níže zveřejněný .htaccess nefunguje. Předpokládám, že je to primitivní chyba, ale Rewrite vůbec nerozumím, proto se musím obracet na vás.
Nevěděl by někdo prosím, v čem je problém?
Předem všem moc děkuji

RewriteEngine on 

RewriteRule ^index\.php?class=novinky=(.*) clanek.php?id_clanku=$1 [L,NC]

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.80.–
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
27. 10. 2010   #2
-
0
-

To Pavel K. : Ten zápis je dost zmatený. Jak chceš aby ta adresa vypadala před přepisem?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Pavel K.
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
27. 10. 2010   #3
-
0
-

Zdravím Vás, to je úplně jedno, hlavně aby pak v liště v url byla www.nejakadomena.cz/index.php?class=novinky=6

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.29.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
27. 10. 2010   #4
-
0
-

Tak tady ti .htaccess nepomůže. Toto zpracuješ normálně přes php.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Pavel K.
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
27. 10. 2010   #5
-
0
-

To z_moravec :
Opravdu? Jak? Mohl byste hodit nějakej odkaz?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.29.–
CZechBoY+4
Věrný člen
27. 10. 2010   #6
-
0
-

<a href="index.php?class=novinky&id={$radek['id']}">článek {$radek['nazev']}</a>

ten $radek musíš vytáhnout z databáze MySQL_Fetch_Asssoc nebo něčim podobným

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Pavel K.
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
27. 10. 2010   #7
-
0
-

Děkuji, nakonec jsem to vyřešil jinak.
Moc děkuji všem za pomoc :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.29.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý