Error, který v ničem nevadí? – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Error, který v ničem nevadí? – Delphi – Fórum – Programujte.comError, který v ničem nevadí? – Delphi – Fórum – Programujte.com

Kerman0
Duch
27. 10. 2010   #1
-
0
-

Tak po krátké pauze, Vás opět otravuju :-) tentokrát s dle mě "malým" problémem, absolutně nechápu důvod jeho výskutu a v čem mi překáží. Objeví se vždy když chci uložit, nebo otevřit daný Project. píše to: invalid resource file: duplicate resource (type:3, name:1)... Normálně bych to neřešil, protože jsem nijak nepocítil v čem mi "ubližuje," ale jelikož to mám jako práci, kterou budu odevzdávat tak nepotřebuju ať jako první věc při načtení programu vyskočí error... xDD děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.91.220.–
Kerman0
Duch
31. 10. 2010   #2
-
0
-

Problém vyřešen (+/-) sice stále jsem nepochopil jeho podstatu a proč to dělá... ale začne to takhle blbnout až ve chvíli kdy upravím ikonu .exe souboru na svou vlastní...

Nahlásit jako SPAM
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
31. 10. 2010   #3
-
0
-

Problém nebude v tom co si upravil, ale spíše jak. Pokud chceš tu záhadu rozluštit, tak jsem dej popis úprav nebo projekt s tou chybou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.143.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
31. 10. 2010   #4
-
0
-

Problém nebude v tom co si upravil, ale spíše jak. Pokud chceš tu záhadu rozluštit, tak jsem dej popis úprav nebo projekt s tou chybou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.143.–
Kerman0
Duch
31. 10. 2010   #5
-
0
-

Dobře, zkusil jsem to tedy záměrně vyvolat:
1. Normálně jsem načetl v Turbo Delphi "project1.bdsproj" (zatím má defaultní delphi ikonu)
2. Přes Project->Options->Application->Load Icon... Jsem načetl svou vytvořenou ikonu (vytvořeno v programu: "IcoFX 1.6"
3. Zatím bez erroru, spustím aplikaci místo ikony je zde prozatím defaultní "windows aplikace" obrázek
4. Project uložím (save project as..), poté načtu už obsahuje obrázek mé ikony (zatím stále žádný error)
5. Project znova uložím, ale při příštím načtení už vyhodí error: "invalid resource file: duplicate resource (type:3, name:1)"

pozn.: (zkoušel jsem to několikrát, i s úpravami v unitech, nebo bez jakýchkoliv změn, ale pokaždé přesně v tomhle pořadí vyhodí tenhle error)

Nahlásit jako SPAM
Kerman0
Duch
31. 10. 2010   #6
-
0
-

Tady ještě přikládám tu ikonu se kterou to vzniká (s žádnou jinou ikonou jsem to ale ještě nezkoušel... takže nevím jestli to dělá u všech ikon a nebo jenom u ikon z tohohle programu...)

Edit 1: Chyba je jistě v téhle ikoné, vyzkoušel jsem nějakou ikonu kterou jsem našel v PC a ta už jela bez erroru... Sice hned po načtení vyhodila tenhle error asi 4x, ale poté už při ukládání, či loadování error nevyhodí. Každopádně i tak, by mě zajímalo co je na téhle ikoně špatné...

Nahlásit jako SPAM
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
1. 11. 2010   #7
-
0
-

Chyba může být ve dvou věcech: název a obsah. Některým IDE nesvědčí, když se soubory jmenují stejně (až na koncovku) jako projekt. A obsah ... ta ikona má jednu velikost (256x256) v PNG. Asi to lze, VS studio s tím problém nemá, ale třeba IrfanView (prohlížeč obrázků) na to "zkolabuje".

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Kerman0
Duch
1. 11. 2010   #8
-
0
-

Hmmm... Tak v názvu to nejspíš nebude, ale spíš asi ve vlastnostech té ikony... Přejmenoval jsem ji vyzkoušel jsem ji - postup přesně stejný jak jsem uvedl předtím a error opět naběhl...

Nahlásit jako SPAM
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
2. 11. 2010   #9
-
0
-

Zkusil bych z té ikony vyhodit tu PNG plachtu (256x256), kterou určitě na nic nepotřebuješ.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Error, který nepochopím — založil Aresak

QT error: Error code 62097 — založil QtProgramming

Který si vybrat? — založil mustafa

Emal? Který? — založil TenKterySeTaze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý