Algoritmus zistenie suradnic – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Algoritmus zistenie suradnic – C / C++ – Fórum – Programujte.comAlgoritmus zistenie suradnic – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
maniks0
Newbie
28. 10. 2010   #1
-
0
-

Zdravim,

v prvom rade, nenasiel som ziadnu sekciu do ktorej by som to mohol pridat tak to davam sem.

Potrebujem vytvorit algoritmus ktory z obrazka ziska suradnice urcitiych objektov
.
Napriklad: mam na obrazku dva cervene stvroce. Dokazem lokalizovat tuto cervenu farbu a ostatne odignorovat, ale ako zistim na akych suradniciach lezi stred stvorca? Alebo, mam pri sebe dva stvorce co sa dotykaju vrcholmi, ako zistim suradnice bodu v ktorom sa dotykaju? Pripadne suradnice stredu jednofarebneho kruhu? Mam na mysli suradnice v ramci bitmapy.
Nepotrebujem kod, ale naznacit cestou akou to realizovat.

Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.124.–
Reklama
Reklama
Krychlik
~ Anonymní uživatel
195 příspěvků
28. 10. 2010   #2
-
0
-

Tak kdyz dokazes lokalizovat tu barvu ctverce, kterou potrebujes, tak take urcite dokazes pro prohledani bitmapy lokalizovat prvni pixel, kde se nachazi. Potom staci prohledavat smerem dolu, (kdyz ctrevece muzou byt i sikmo tak sikmosikmo doleva dolu a sikmo doprava dolu) kde ten ctverec konci. Az najdes konec, tak staci tyto 2 vrcholy zprumerovat.

Pro kruznici je to jeste jednodusi, staci najit prvni pixel, a pak jenom jit pri prohledavani dolu a jakmile najdes jinou barvu tak mas prumer a stred je pulku prumeru pod souradnici prvniho bodu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.199.–
maniks0
Newbie
29. 10. 2010   #3
-
0
-

Lenze ja nezistim ze je sikmo, respektive natoceny, ked prehladavam bitmapu povedzme z hora dole. On moze byt otoceni lubovolne. Konecne sa mi podarilo nieco k tomu najst, este som to neskusal ale vyzera to rozumne.ň

http://archive.chipcenter.com/circuitcellar/december01/c1201ts2.htm

to mi v niecom pomoze ale stale to neriesi napriklad ten pripad ked sa dva farebne stvorce dotykaju vrcholmi, ako urcit ten bod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.52.–
petr.satka0
Newbie
29. 10. 2010   #4
-
0
-

To maniks :
Ještě by ti mohla pomoct Houghova transformace, ale nevím jestli by to nebyl tak trochu kanón na vrabce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.175.–
Krychlik
~ Anonymní uživatel
195 příspěvků
29. 10. 2010   #5
-
0
-

To petr.satka : Kdyz prohledavas bitmapu radek po radku, tak najdes jeden vrchol. Potom staci prohledavat smerem dolu+sikmo do stran a najdes protilehly. Jejich prumer je stred.
takto: http://img401.imageshack.us/img401/9852/takto.png

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.199.–
maniks0
Newbie
29. 10. 2010   #6
-
0
-

Nerozumiem ako si to predstavujes... Najdem vrchol, pojdem smerom dolu, a potom co... rovno dolava? sikmo dolava? ak sikmo tak o x stupnov? alebo o y stupnov? alebo dokonca o z?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.52.–
Krychlik
~ Anonymní uživatel
195 příspěvků
29. 10. 2010   #7
-
0
-

To maniks : Tak dlouho dolu dokud to pujde. Kdyz to nejde primo dolu tak vyzkouset deleva a potom doprava. Toto cele opakovat. Deleva a doprava vzdy o 1 pixel. Dolu max co jde. Ve vysledku cesta bude kopirovat hranu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.199.–
Krychlik
~ Anonymní uživatel
195 příspěvků
29. 10. 2010   #8
-
0
-

deleva=doleva

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.199.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 81 hostů

Podobná vlákna

Zistenie IP adresi — založil Marilyn666

Zistenie pozície — založil Anonymní uživatel

Zistenie id (MySQL) — založil Jakub

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý