Moze mi niekto poradit ako je mozne dissasembovat a debugovat 16-bitovy .COM program na 32-bitovych Windows?
Fórum › C / C++
16-bit debugging na Windows XP
Kdybys rozumel assembleru a mel pod DOSem nejaky ty nastroje asi by sis EXE debuggeru co byl vicemene pravidelne do takovejch prostredi prikladan vsiml... Jinak je ti to (kdyz ti dam odkaz na debugger) stejne dost naprd ...pokud se to neplanujes - nechces ucit !? (zrovna prostredi winXP tomu nijak nevadi)
Mozem povedat za assembleru rozumiem. Dost casu som venoval hladaniu na internete, potrebujem radu od ludi ktory podobny problem riesili. 16-bit a DOS su uz davno sucast historie, preto je tazke najst 16-debugger. 16-bitovym programom rozumie napriklad IDA. Dissasembling je OK ale zatial v nej nemozem rozbehnut debugging.
Ake programy potrebujem? Musim mat DOS emulator? ...?
Ak mas linky kludni ich sem hod.
no pane kolego slava DOSu pomine jen pro toho kdo si to pripusti a slepe hledi na Linux a Win jako na jedine OS ktere mu maji se svoji multi(ko)medialnosti co nabidnout...
linky nikde hledat nebudu, ztrata casu, napis si mail, rychlejc ti neco (dost) solidniho (aspon pro mne) poslu zabaleny
Ja som používal OllyDbg http://www.ollydbg.de/ a myslím, že bol slušný. A podľa mňa zvládne aj 16bit. Ale neskúšal som a ani nikde na stránkach to nevidím (hľadať sa mi nechce :-/).
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Framework 1.1 na IIS 7.5 (Windows 7 32-bit) — založil Mikesz
Makefile a debugging — založil Figa
Převod 15-bit RGB na 24-bit RGB — založil PiranhaGreg
S bit — založil Koudis
16 bit compiler — založil Johanka z Jarku