Hodnoty souradnic krivky – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hodnoty souradnic krivky – Pascal – Fórum – Programujte.comHodnoty souradnic krivky – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Artemij0
Duch
31. 10. 2010   #1
-
0
-

Ahoj, muze mi nekdo prosim pomoci s timhle ukolem. Neumim s tim ani pohnout. Alespon nejaky navod jak na to. Dik.

zadani:
Uvazujte parametricky zadanou krivku

[URL=http://www.imghosting.cz/view-91mimetex.cgi.gif]

[/URL]

napište program, který vypíše dva sloupce čísel podobné nasledujícim
0.0000000 1.34678684
0.00203456 1.37263873
...
-0.00203456 1.37263873
0.0000000 1.34678684

tak, aby každý řádek obsahujíci souřadnice x,y odpovídal určité hodnotě parametru t, který zvolíte tak aby t řádek od řádku rostlo, a jeho hodnoty nekolika tisíci body rovnoměrně pokrývaly celý interval <0,10pi>.
Až bude program na konzoli vypisovat kýžené dva sloupečky, přesměrujte pomocí > jeho výstup do souboru
C:\mujadresar\cvic1\debug\cvic1.exe > cvic1.txt

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.181.–
Honzc0
Stálý člen
1. 11. 2010   #2
-
0
-

Níže uvedený kód bude fungovat určitě, ovšem nevím jestli to je přesně to co se po tobě požaduje.
Nicméně, ten výpočet bodů x a y můžeš použít. Změnou konstanty c můžeš měnit počet bodů.
Počet bodů je 10*c+1. Nastaveno na 2001 bodů, pravidelně pokrývající interval <0,10*Pi>

program cvic1;

{$APPTYPE CONSOLE}

uses
SysUtils;
const c = 200;
var i: Integer;
x,y: Double;
s: String;
f: TextFile;
begin
Assign(f,'cvic1.txt');
ReWrite(f);
for i := 0 to c*10 do
begin
x := cos(i*Pi/c)+cos(i*2*Pi/(5*c))/5;
y := sin(i*Pi/c)-sin(i*2*Pi/(5*c))/5;
s := Format('%1.8f',[x])+' '+Format('%1.8f',[y]);
WriteLn(s);
WriteLn(f,s);
end;
Close(f);
ReadLn;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.181.78.–
Artemij0
Duch
2. 11. 2010   #3
-
0
-

To Honzc :
Super, dik.
Vykresleny graf mi vysel spravne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.181.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

OpenGL a Bezierovy křivky — založil fnenks

Kreslenie krivky v canvase — založil audiotrack

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý