Java grafika a další – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java grafika a další – Java – Fórum – Programujte.comJava grafika a další – Java – Fórum – Programujte.com

 

31. 10. 2010   #1
-
0
-

Ahoj, pujdu rovnou k věci, jaký jazyk je nejlepší pro takové ty větči software, jakože Photoshop, Office. Jestli používát Javu nebo C++ popřípadě jiný? Včetně dobře zpracovatelné grafiky, u java mi přijde že se grafika tvoří blbě, nevim. Nechci vytvářet žádny super program ale jen tak mě to zajimá.:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.81.–
31. 10. 2010   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.81.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
31. 10. 2010   #3
-
0
-

Tak třeba zrovna OpenOffice jsou "vlajkovou lodí" projektů v Javě. Oproti autorovy odkazovaného článku znám a používám několik Java desktop aplikací (OO, Eclipse, Poseidon for UML, nějaký XML editor, XSLT ...) a s článkem souhlasím pouze v bodě rychlost - jsou prostě pomalejší a občas se "zamyslí". Ale tahle nevýhoda rychle ustupuje s výkonem PC. Pokud plánuješ udělat věc multiplatformní, tak Java. Pokud ti opravdu záleží na rychlosti (program na stříhání videa bych třeba v Javě nedělal :)), tak C++.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.143.–
petr.satka0
Newbie
31. 10. 2010   #4
-
0
-

Dělám teď takový experiment. Budu dělat aplikaci pro poměrně náročné zpracovávání dat, rychlost bude potřeba. Rozhodl jsem se to dělat v Javě. Jak to dopadne, dám určitě vědět :).

Dříve jsem dělal v C++, teď používám Javu. O proti C++ je programování v Javě daleko pohodlnější, rychlejší a bezpečnější. Osobně vidím budoucnost C++ spíše v aplikacích, kde je opravdu potřeba výkon, optimální využití paměti a je sem tam třeba sáhnout i na nižší úroveň.

Pokud chceš v něčem začít, tak doporučuji C++. Umožní ti si programování lépe osahat a také tě bude vést ke správným návykům, právě díky tomu, že ze začátku čas od času strávíš celý den hledáním chyby kvůli přístupu do nesprávného místa v paměti :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.175.–
janek
~ Anonymní uživatel
56 příspěvků
2. 11. 2010   #5
-
0
-

Ten článek je jeden blábol vedle druhého podle toho bych se vůbec neřídil. Jinak OOo jsou psané v C++ (http://svn.services.openoffice.org/ooo/trunk/), pouze umožňují vývoj pluginů v javě. Přesto v počátcích měli (a částečně stále mají) obrovské problémy s výkoností. To že java je teoreticky pomalejší neznamená, že všechny aplikace napsané v javě budou pomalé. Na to mají největší vliv programátoři.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.162.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Další semestrálka v C — založil Valik

Funkce a další — založil Daniczech

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý