Posilani SmS ? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Posilani SmS ? – .NET – Fórum – Programujte.comPosilani SmS ? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Odin
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
1. 11. 2010   #1
-
0
-

Zdravim... mam takovou otazku jde nejak posilat sms pres program (vim ze to jde) ale kody v .NET co sem nasel sem jaksi nepochopil porotze furt odkazovaly na naky stranky tak proto to moc nechapu je tu nekdo v tomdle znalej a mohl by me to nejak vysvetlit ci poslat nakou ukazku ? Diky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
1. 11. 2010   #2
-
0
-

nejspis to odkazovalo na verejny webovy sms brany..

jinak bys musel pripichnout mobila ke kompu a pomoci AT prikazu posilat..

EDIT: a nebo si poridit nektery ze specialnich "tarifu" pro treba O2.. mas pak moznost posilat SMS/MMS pomoci jejich bran ..
ale je to pomerne opruz, pokud nepouzijes jejich programy.. maj tam obvykle VPN, HTTPS, certifikaty s heslem, basic heslo nad http a pak takovy osklivy XML :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Odin
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
1. 11. 2010   #3
-
0
-

KIIV napsal:
nejspis to odkazovalo na verejny webovy sms brany..

jinak bys musel pripichnout mobila ke kompu a pomoci AT prikazu posilat..


Takze jde to nejak udelat ? a nevis treba jak ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
KIIV+42
God of flame
1. 11. 2010   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Odin
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
1. 11. 2010   #5
-
0
-

KIIV napsal:
tak napriklad tady je ukazka..
http://www.developershome.com/sms/howToSendSMSFromPC.asp

nejjednodussi je to asi pres bluetooth.. tam se mobil chova jako virtualni seriovy port


jinak free bran asi moc nebude a musis si dekodovat captchu


Takze to asi nebude nic pro mirne pokrocilyho zacatecnika takovydle project co ? ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
KIIV+42
God of flame
1. 11. 2010   #6
-
0
-

To Odin : no zalezi jak ses na tom s chapanim a tak :) technicky to neni nic slozityho, ale chce to mit trochu znalosti okolo .. neco o seriovem portu - nemusi byt moc do hloubky - krom toho jak ho rozjet v .net .. a pak ty AT prikazy a podobne

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Odin
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
1. 11. 2010   #7
-
0
-

KIIV napsal:
To Odin : no zalezi jak ses na tom s chapanim a tak :) technicky to neni nic slozityho, ale chce to mit trochu znalosti okolo .. neco o seriovem portu - nemusi byt moc do hloubky - krom toho jak ho rozjet v .net .. a pak ty AT prikazy a podobne


Tak kdyz se do neceho pustim tak bych to pochopil podle dobryho navodu / tutoru kde to je vysvetleny co ten prikaz dela apod ... Seriovy port znam z jinych her osobne sem to pouzil v mym projektu kterej sem nedokoncil protoze byl na me moc slozitej...no je to taky podle toho co a jak prave... Tak kdyz uz jsme u toho mel bych otazku trosku mimo toto auditko...
Jde o to ze bych si chtel udelat algorytmus na prevadeni cisel do bin hex dec octal ale nemyslim tim cely cisla ale cisla za desetinou carkou na cely cisla uz to mam ... a celou dobu ve skole jsem premejslel jak by to slo udelat ale nenapadlo me nic nevedel bys neco o tomhle ? (Teda pokud vis jak se to pocita za desetinou carkou)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
KIIV+42
God of flame
1. 11. 2010   #8
-
0
-

ty desetiny sou trosku osidny.. nasobi se jen desetinna cast a odtrhava se cela cast do vysledku...
tj. desitkove 12.25 do binarni je:
12 : 2 = 6 zb 0
6 : 2 = 3 zb 0
3 : 2 = 1 zb 1
1 : 2 = 0 zb 1
zapises pozpatku zbytky na: 1100

a desetinna cast:
0.25 * 2 = 0.5 odtrhne se 0
0.5 * 2 = 1.0 odtrhne se 1

vysledek: 1100.01 bin

ale bacha - neni to reprezentace realneho cisla v pocitaci na to sou trochu jiny ...

no a osidne jsou "periodicke cisla" a nepresnost float - cisel s plovouci desetinnou carkou

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Odin
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
1. 11. 2010   #9
-
0
-

No prave ze ta cast za desetinou carkou je hodne odlisny a slo by jenom o algorytmus samozdrejme pocitac umi nasobit dvěma ale jde zase o to rozdeleni toho cisla (ale aby zase to nebylo na nekolik xxxxxxxxx cisel to cislo pri smycce tak ze by se to po 5 prestalo pocitat ale jde asi z vetsi casti o to rozdeleni toho vysledku treba vynasobim 0.25 * 2 , 0 zapisu do vysledku a pak rozdeleni cisla ze by se zapsalo to cislo za desetinou carkou a zase smycka dokud by treba nebyl vysledek 0 a nebo treba delsi nez 5...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
KIIV+42
God of flame
1. 11. 2010   #10
-
0
-

oddeleni je neco jako trunc nebo int ... a pak odecist tu hodnotu od zpracovavany

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Odin
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
1. 11. 2010   #11
-
0
-

KIIV napsal:
oddeleni je neco jako trunc nebo int ... a pak odecist tu hodnotu od zpracovavany

A nemohl bys me dat priklad jako v kodu ? ja jen ze sem zatim tohle nikdy nepotreboval...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
KIIV+42
God of flame
1. 11. 2010   #12
-
0
-

myslis jako:

float a = 0.8;

a *= 2;
print int(a);
a -= int(a);


?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Odin
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
1. 11. 2010   #13
-
0
-

KIIV napsal:
myslis jako:

float a = 0.8;
a *= 2;
print int(a);
a -= int(a);


?


Nevim jestli to je takhle presne me to nefunguje ....
Myslim tim ze mam treba cislo
0.12 * 2 = 0.24
tu 0 to oddeli a pak v dalsim vysledku pouzije cislo 0.24 * 2 .... a takhle aby to pokracovalo proste algorytmus na to ja uz mam vymysleny jak to udelat vsechno jenomze nevim jak oddelit to cislo pred desetinou carkou a to za desetinovou carkou pouzit v dalsim vypoctu ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
KIIV+42
God of flame
1. 11. 2010   #14
-
0
-

proboha od toho je prevedeni na CELE CISLO -- to int()

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Odin
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
1. 11. 2010   #15
-
0
-

KIIV napsal:
proboha od toho je prevedeni na CELE CISLO -- to int()


Trochu nechapu co ma spolecnyho prevedeni na Cele cislo a oddeleni cisla na 2 casti ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
KIIV+42
God of flame
1. 11. 2010   #16
-
0
-

To Odin : matematiku ..

float a = 1.36;
int b = a; // tj. b = 1
a -= b; // a = 0.36 ... cca

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Odin
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
1. 11. 2010   #17
-
0
-

KIIV napsal:
To Odin : matematiku ..

float a = 1.36;
int b = a; // tj. b = 1
a -= b; // a = 0.36 ... cca


Jo takhle dik za vysvetleni ... Hned se do toho pustim :-) ale co kdyz float bude 0.12 napr to se zaokrouhli taky na 1 ? nebo na 0 ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
1. 11. 2010   #18
-
0
-

To KIIV : A tak to vlákno nadějně začalo ;)

To Odin : Příště si to nejdříve zkus naprogramovat a ptej se až ve chvíli, kdy ti něco nejde nebo něčemu nerozumíš :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.143.–
Odin
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
1. 11. 2010   #19
-
0
-

To liborb : Tak zkousim zasek float nejde pocitat s hodnotou int

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
Odin
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
1. 11. 2010   #20
-
0
-

Nebo spis problem v tom ze to zaokrouhluje dolu a ne nahoru :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
Odin
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
1. 11. 2010   #21
-
0
-

tak fajn ... vypada to ze sem se zasekl



public void xxx(float number)
{
if (number == 0)
return;
else
{
float vypocet = number * 2;
float a;
if (vypocet < 1)
{
label1.Text += 0;
a = vypocet;
}
else
{
label1.Text += 1;
a = 1 - vypocet;
}
if (label1.Text.Length >= 5)
{
//NIC
}
else
{
xxx((float)a);
}
}
}


Spoustim tam cislo 0.9 a zpravne by se melo ukazat 11100 ale ukaze se 10000 nevite proc?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
Odin
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
1. 11. 2010   #22
-
0
-

Hmm ja sem to ale vul :-D zakopanej pes je v tom ze ja pocitam ( a = 1 - vypocet ale ma to bejt a = vypocet - 1) :-D Funkcni Diky za rady ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 98 hostů

Podobná vlákna

Posílání proměných — založil Ruda

Posílání emailů ?? — založil wokena

Posilani souboru — založil Remder

Posílání emailů — založil Kolotoc

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý