Problém s velkým číslem – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s velkým číslem – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s velkým číslem – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

František Falta
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
1. 11. 2010   #1
-
0
-

Zdravím, mám takový vtipný dotaz xD mno někomu možná bude připadat k pláči...Napsal jsem program v C++ který sčítal hroma prvočísel a vyšel mi výsledek 1.42914e+011 kolik to je??? je to 1.42914.10^11....??

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.145.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
1. 11. 2010   #2
-
0
-

ano, je to 1.42914*10^11. Ale když sčítáš tolik čísel, tak si kontroluj typy... aby ti "nepřetekly"

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
František Falta
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
1. 11. 2010   #3
-
0
-

njn taky jsem si rikal myslim ze int je moc maly:-D xD nevite co by bylo good pro neco v intervalu 1mld az 1000mld...? pro kladny jen xD napadlo me long unsigned int .....??

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.145.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
1. 11. 2010   #4
-
0
-

long long, popř. unsigned long long, ale obojí by mělo stačit...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Franceq+1
Stálý člen
2. 11. 2010   #5
-
0
-

díkes ozkousim xD skoda jen ze se to pocita tak dlouho:-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.145.–
Franceq+1
Stálý člen
4. 11. 2010   #6
-
0
-

jo fungovalo to díkes :-)) xD vyšlo to řádově 150mld....xD teď bych potřeboval něco pro číslo o velikosti přes 600mld, ale unsigned long long to už nebere:-D nedá se to nějak ošulit ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.212.–
m->29+6
Super člen
4. 11. 2010   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.112.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 11. 2010   #8
-
0
-

To Franceq : uz jedine vlastni aritmetikou nebo treba knihovnou GNU MP (GMP)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Franceq+1
Stálý člen
4. 11. 2010   #9
-
0
-

díkes a tu knihovnu si mam stáhnout nebo je obsahem něčeho co je ve windows nebo v DEV c++??

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.212.–
m->29+6
Super člen
4. 11. 2010   #10
-
0
-

Nájdi si nejaký príklad na Googli a uvidíš či ti pôjde preložiť. Ak nie tak odporúčam stiahnuť :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.112.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
4. 11. 2010   #11
-
0
-

tak jsem si to stáhnul, je tam hromada programů, který obsahujou nějaky #.... a ja nevim, který použít a jak...pokud máte někdo nějaký zkušenosti s GNU MP (GMP) tak budu rád když se se mnou podělíte, protože ja jsem tohle ještě v životě nic nedělal....
potřebuju kdyžtak ocheifovat hoodně dlouhá čísla....delší než unsigned long long int ....:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.145.–
m
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
14. 11. 2010   #12
-
0
-

To Anonymní uživatel :
nainstaluj si tu knihovnu, pak v hlavičkovém souboru gmp.h (gmpxx.h pro c++) máš definice struktur/tříd, které potřebuješ. Na stránkách v manuálu si můžeš najít, jak je použít. #include <gmpxx.h>

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
Franceq+1
Stálý člen
14. 11. 2010   #13
-
0
-

díky jdu to nějak zkusit...:-))

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.145.–
Cicero0
Newbie
14. 11. 2010   #14
-
0
-

typedef unsigned int _UINT;
typedef _UINT UINTMAX: 128; // velkost 128-bit: 2^128: 3,4028236692093846346337460743177e+38

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.162.–
Vo svete programovania bezpečnosť znamená vypnúť safe_mode...
Franceq+1
Stálý člen
16. 11. 2010   #15
-
0
-

Díkes letzt try itt:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.145.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Rozjedem to ve velkým! — založil HellRamm

Násobení číslem 3 — založil Kirk

Objekt s číslem — založil Paulí

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý