Ako na zmenu IP adresy ak aplikacie neje spustena spravcom? (win7 a vista) – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ako na zmenu IP adresy ak aplikacie neje spustena spravcom? (win7 a vista) – .NET – Fórum – Programujte.comAko na zmenu IP adresy ak aplikacie neje spustena spravcom? (win7 a vista) – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
skorec10
Newbie
1. 11. 2010   #1
-
0
-

Vedel by mi neikto pooradit ako zmenim IP adresu sietoveho zariadenia bez toho aby som aplikaciu spustil ako spravca?

chcel by som pri stlaceni tlacitka realizovat zmenu IP nieco podobne ako je na tejto stranke http://victorhurdugaci.com/using-uac-with-c-part-3/ pri stlaceni tlacitka si vyziada povlenie na zmenu IP, problem je ale ten ze da sa to relaizvat jednine na nejaky spustaci subor a nie na metodu, to velmi nechem lebo pracujem na aplikacii pozostavajucej len z jedineh suboru takze skript na zmenu IP prostrednictvom dosu mi velmi nepomoze... (skusal som vlozit do aplikacie subor ale neviem s tiredou ProcessStartInfo zladit kedze trieda spusta subor cez string ktory obsahuje cestu umiestnenia)

dalej by bola moznst vyuzit ProcessStartInfo ProcStartInfo = new ProcessStartInfo("cmd", "netsh interface ip set address \"Pripojenie bezdrôtovej siete\" dhcp"); to sa mi nezda vobec prakticke a komplikovalo by to nektore pripady v aplikacii.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.108.120.–
Reklama
Reklama
1. 11. 2010   #2
-
0
-

Zdravím,

a co to je za problém, že máš jen jeden EXE soubor? Můžeš přece spustit další instanci aplikace s vyšším oprávněním, která provede požadovanou operaci a pak se ukončí.

Ale k věci ... myslím, že je možné vyžádat si vyšší oprávnění pro jednu konkrétní operaci, ale netuším jak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
skorec10
Newbie
1. 11. 2010   #3
-
0
-

djanosik napsal:
Zdravím,

a co to je za problém, že máš jen jeden EXE soubor? Můžeš přece spustit další instanci aplikace s vyšším oprávněním, která provede požadovanou operaci a pak se ukončí.

Ale k věci ... myslím, že je možné vyžádat si vyšší oprávnění pro jednu konkrétní operaci, ale netuším jak.



k tomu prvemu, tak to je pravda ze by sa tak dalo spravit, ale vyhovovalo by mi to pd podmienkou ze by bola aplikacia (ktora pozostava len z nazov.exe) a skript pre zmenu sietovych nastaveni ako jeden celok, predstavme si to tak ze by som vlozil ten skript.exe pre zmenu SN. do mojej aplikacie a ptom to stamadial spustal ako spravca, mozno je to blbost ale ked som dobre cital tak neje mozne v ramci jedneho suboru pouzit peraciu s pravami spravcu.

neviem ci nemyslis toto http://victorhurdugaci.com/using-uac-with-c-part-3/

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.108.120.–
1. 11. 2010   #4
-
0
-

To skorec1 : Metoda popisovaná v článku je mi známa poměrně dlouho (myslím, že už jsem to tady v diskuzi i psal), ale to je jedno, to jsem nemyslel. Tuším, že jsem kdysi četl, že lze k navýšení oprávnění v rámci spuštěné aplikace využít COM objekty, ale netuším, jaký je výsledek a jak to vlastně udělat.

Abych pravdu řekl, je dost těžký poznat, co přesně myslíš. Zkus to prosím napsat znovu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
skorec10
Newbie
1. 11. 2010   #5
-
0
-

pracujem na jednej aplikacii ktora ma zistit problem v pripade nefunkcnosti internetu, moja poziadavka je jeden subor.exe
to uz mam vsetko poriesene ale snazim sa riesit problem ako vyriesit taketo situacie na jeden klik, nic komplikovane...
uvediem priklad: program zistil ze v PC nieje nastaveve autmaticky pridavanie IP adresy tak proogram navrhne risenie, uzivatel klikne na buton a vtedy by som chcel vyziadanie prav pre zmenu v systeme (nastavenie pridavanie IP prostrednictvom DHCP)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.108.120.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 96 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý