Math.random pre pole – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Math.random pre pole – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comMath.random pre pole – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

JoseUP0
Duch
2. 11. 2010   #1
-
0
-

zdravim, potreboval by som poradit. hladal som na nete ale nic som nenasiel.
potrebujem cez math.random spustat funkcie, ktore su vlozene do pola. nevie niekto ako na to? vsade sa pise iba o tom ako vygenerovat cisla(ci uz z pola alebo normalne), ale nikde som nenasiel postup ked chcem vygenerovat z pola nieco, co musi mat vstupne prvky. udam priklad aby to bolo zrozumitelnejsie.

var matem= new Array;


function sucet(a,b)
{
return a+b;
}
function odpocitanie(a,b)
{
return a-b;
}
matem[0]=sucet;
matem[1]=odpocitanie;
//a tu si uz neviem rady ako spustit metodu aby generovala sucet alebo odpocet
document.write(Math.random() * matem.length);

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.160.135.–
pepiino0
Duch
2. 11. 2010   #2
-
0
-

To JoseUP : To JoseUP :

Treba takhle?



vysledek = matem[Math.floor(Math.random()*matem.length)](a,b);

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.97.–
Josef Adamčík [br] email: josef.adamcik@gmail.com [br] blog: http://zapisnik.pepiino.cz [br] ( O JavaScriptu, webu a vůbec...) twitter: http://twitter.com/pepiino [br] homepage: http://josef-adamcik.cz [br]
JoseUP0
Duch
2. 11. 2010   #3
-
0
-

To pepiino :
vyborne, dakujem. mohol by si mi este napisat ako si k tomu dosiel, resp, kde si sa to naucil? lebo som to naozaj vyhladaval, ale ziadny tutorial mi nepomohol

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.160.135.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
2. 11. 2010   #4
-
0
-

To JoseUP : todle vypada na tutorial k C :) .. index pole a volani funkce v promenne pomoci operatoru ()

resp ukazatele na funkce.. jen je to oproti C trochu snadnejsi

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
pepiino0
Duch
2. 11. 2010   #5
-
0
-

To JoseUP :



Math.floor(Math.random()*matem.length)

je matematika + objekt Math javascriptu, který je popsaný všude... A funkce "v proměnné" a jejich volání je jeden ze základních principů v javascriptu. Nejsem schopen říct, kde jsem se to naučil :)

Pravda je, že dobré zdroje pro začátečníky v JS moc nejsou (nějak mě nenapadá, kam bych odkázal... možná http://yuiblog.com/crockford/ ale jde o mluvené přednášky v angličtině, což může být problém.). V češtině je pár věcí (ale spíš úžeji zaměřených - např. objekty, scope atd) na zdrojáku. Ostatní české zdroje jsou nepoužitelné, nebo o nich nevím. Sám jsem svoje znalosti nabyl za poměrně dlouho dobou, kdy jsem s JS pracoval, aniž bych pořádně věděl jak funguje. Až v posledním roce jsem se konečně naučil jazyk jako takový a věci kolem natolik, abych byl ochoten tvrdit, že tomu rozumím :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.97.–
Josef Adamčík [br] email: josef.adamcik@gmail.com [br] blog: http://zapisnik.pepiino.cz [br] ( O JavaScriptu, webu a vůbec...) twitter: http://twitter.com/pepiino [br] homepage: http://josef-adamcik.cz [br]
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Pomoc s Math.random() — založil Johny

Random pre generovani císiel — založil frno.frno

Math — založil simi

Math Ml — založil Blujacker

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý