Automaticka praca z udalostami – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Automaticka praca z udalostami – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comAutomaticka praca z udalostami – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
marioff0
Expert
2. 11. 2010   #1
-
0
-

Caute,

snazim sa najst nejake informacie ako urobit to aby nejaka funkcia sledovala vsetky div-y s urcenym ID-om. Ak sa uzivatel presunie kurzorom na tento div, aktivuje ju a bude cakat kedy sa kurzor presunie v ramci toho divu do jeho dalsich vnorenych divov a podla toho vykona nejaku funkciu...

ide mi hlavne o to, ze mam v 1 dive vela dalsich vnorenych ktore maju vlastne udalosti (onmouseover a onmouseout) a chcem si to z automatizovat tak aby som tieto udalosti riesil v javascripte, nie v html kode.... dalo by sa to nejak??

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Reklama
Reklama
m->29+6
Super člen
2. 11. 2010   #2
-
0
-

Áno dá sa to a to pomocou delegovania udalostí. Na ten vonkajší div zavesíš funkciu a podľa parametru event, ktorý sa jej predáva pri zavolaní udalosti si zistíš ID konkrétneho divu vnútri a podľa toho rozvetvíš. Malá ukážka princípu:

<div onmosemove="handler(event);">

<div id="id1">blu</div>
<div id="id2">ble</div>
<div id="id3">bla</div>
...
</div>
function handler(evt) {

var id = evt.target.id;
if(id === "id1") {
(new Drak(3)).fire(); // 3-hlavý drak šlahne plameň
}
else if(id === "id2") {
(new Shit("big")).smash(); // no, to si domysli :-D
}
...
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.112.–
CZechBoY+4
Věrný člen
3. 11. 2010   #3
-
0
-

když máš div a u něj mouseover tak vyvolá událost s eventem kde bude možná že to vyvolal DIV a u toho pak můžeš zjistit id

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý