Inicializace více polí objektů? – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Inicializace více polí objektů? – Java – Fórum – Programujte.comInicializace více polí objektů? – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
2. 11. 2010   #1
-
0
-

Opět zdravím, s mírným vypětím sil se mi konečně začala vykreslovat tlačítka z předchozího tématu. Leč opět jsem narazil, když jsem se pokusil deklarovat další takové pole (tentokrát Labely).. Během psaní kódu mi to žádné chyby neháže, ale když to dám zkompilovat, tak se program nespustí a místo toho se mi v konzoli objeví tohle:

run:
Exception in thread "main" java.lang.VerifyError: (class: javaapplication4/Okno, method: <init> signature: ()V) Constructor must call super() or this()
at javaapplication4.temp.main(temp.java:12)
Java Result: 1
BUILD SUCCESSFUL (total time: 0 seconds)



Jestli bych teda mohl opět poprosit nějakou dobrou duši o kontrolu, kde by mohla být chyba.
package javaapplication4;

import java.awt.*;
import java.awt.event.ActionListener;
import javax.swing.*;



public class temp {


public static void main(String[] args) {
/*12. radek*/ Okno okno = new Okno();
}
}

class Okno extends JFrame{
public static JButton[] jButtons = new JButton[40];
public static JLabel[] kolicky = new JLabel[40];

public Okno() {

setSize(800, 800);
setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
setVisible(true);
Container kon = getContentPane();
kon.setBackground(Color.blue);
GridBagLayout layout = new GridBagLayout();
GridBagConstraints gbc = new GridBagConstraints();
kon.setLayout(layout);
for (int i = 0; i < jButtons.length; i++) {
jButtons[i] = new JButton();//"btn"+Integer.toString(i)
jButtons[i].addActionListener(null);
gbc.gridx = (i%4)*2;
gbc.gridy = (i/4)*2;
gbc.gridwidth = 2;
gbc.gridheight = 2;
gbc.insets = new Insets(5,0,0,0);
jButtons[i].setMaximumSize(new Dimension(50, 50));
jButtons[i].setPreferredSize(new Dimension(50, 50));
kon.add(jButtons[i], gbc);//
}
for (int i = 0; i < kolicky.length; i++) {
kolicky[i] = new JLabel(Integer.toString(i));
gbc.gridx = 3+(i%2);
gbc.gridy = (i/2);
kolicky[i].setMaximumSize(new Dimension(20, 20));
kolicky[i].setPreferredSize(new Dimension(20, 20));
//kolicky[i].setIcon(new javax.swing.ImageIcon(getClass().getResource("/logic/img/kolik.jpg")));
kon.add(kolicky[i], gbc);
}
setContentPane(kon);
}
}


děkuju za každou radu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.125.–
Reklama
Reklama
petr.satka0
Newbie
2. 11. 2010   #2
-
0
-

Teoreticky můžeš zkusit to, co je tam napsáno: přidat volání super(); hned na začátek konstruktoru Okno(). Je to ale divné, konstruktor JFrame() by se měl volat implicitně a super() by nemělo být potřeba. Tohle vypadá, že bytecode neobsahuje volání rodičovského konstruktoru Okna.

Mně to funguje dobře, když přehlédnu, že se překrývají labely s tlačítky.

V čem to děláš? Jakou verzi JRE, JDK máš? Nemáš nějaký nepořádek v projektu? Zkoušel jsi to vypnout a zapnout - na NetBeans to platí :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.175.–
2. 11. 2010   #3
-
0
-

V NetBeans dělám... Zvlaštní, do doby, než jsem sem napsal, se mi to rozjelo tak v 1 případě z 20 pokusů, po obdržení odpovědi to šlape jako hodinky (zlatý Murphy).. Takže mockrát díky, už to funguje :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.125.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 39 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý