Později definované proměnné – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Později definované proměnné – PHP – Fórum – Programujte.comPozději definované proměnné – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Bryant
~ Moderátor
0
Stálý člen
2. 11. 2010   #1
-
0
-

Zdravím, potřeboval bych poradit jak v PHP zpracovat proměnou, která bude definována později, zda-li je to vůbec možné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.162.114.–
„Bez činu zůstává i nejkrásnější myšlenka bezcennou.“
— Móhandás Karamčand Gándhí
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
2. 11. 2010   #2
-
0
-

Je nemožné, a dokonce i nelogické, pracovat s nedefinovanou proměnnou...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
yetty_001
~ Redaktor
+5
Super člen
2. 11. 2010   #3
-
0
-

Možná by bylo dobré uvést, k čemu to potřebuješ, protože takhle to působí opravdu nesmyslně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.74.221.–
Bryant
~ Moderátor
0
Stálý člen
2. 11. 2010   #4
-
0
-

Potřebuju dostat do tagu title informace, které budu zjišťovat až v průběhu zpracování scriptu, zjišťovat ty informace na začátku je nemotorné vzhledem ke scriptu, ale asi to budu muset ještě promyslet a předělat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.162.114.–
„Bez činu zůstává i nejkrásnější myšlenka bezcennou.“
— Móhandás Karamčand Gándhí
Bryant
~ Moderátor
0
Stálý člen
2. 11. 2010   #5
-
0
-

crAzY^ napsal:
Je nemožné, a dokonce i nelogické, pracovat s nedefinovanou proměnnou...


Pouze ji vypisuji na určitém místě

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.162.114.–
„Bez činu zůstává i nejkrásnější myšlenka bezcennou.“
— Móhandás Karamčand Gándhí
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
2. 11. 2010   #6
-
0
-

a co provest vse pred tim nez vypisujes title?
nebo to hodit do bufferu a pak nahrazovat "znacky" ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
2. 11. 2010   #7
-
0
-

Bryant napsal:
Potřebuju dostat do tagu title informace, které budu zjišťovat až v průběhu zpracování scriptu, zjišťovat ty informace na začátku je nemotorné vzhledem ke scriptu, ale asi to budu muset ještě promyslet a předělat.



bude nejlepší, když vše provedeš před vypisováním title (jak už psal KIIV)

popř. to bufferování:
<?php

ob_start();
?>
...
<title>#TITLE#</title>
...
<?php
// tady to muzes zmenit
str_replace("#TITLE#", "Muj novy title", ob_get_contents());

// a tady to vyhodis
ob_end_flush();
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Bryant
~ Moderátor
0
Stálý člen
2. 11. 2010   #8
-
0
-

crAzY^ napsal:

Bryant napsal:
Potřebuju dostat do tagu title informace, které budu zjišťovat až v průběhu zpracování scriptu, zjišťovat ty informace na začátku je nemotorné vzhledem ke scriptu, ale asi to budu muset ještě promyslet a předělat.



bude nejlepší, když vše provedeš před vypisováním title (jak už psal KIIV)

popř. to bufferování:
<?php
ob_start();
?>
...
<title>#TITLE#</title>
...
<?php
// tady to muzes zmenit
str_replace("#TITLE#", "Muj novy title", ob_get_contents());

// a tady to vyhodis
ob_end_flush();
?>



Tohle jaksi nesplní svůj účel, nýbrž se výsledek z funkce str_replace nenahradí původní obsah

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.162.114.–
„Bez činu zůstává i nejkrásnější myšlenka bezcennou.“
— Móhandás Karamčand Gándhí
CZechBoY+4
Věrný člen
3. 11. 2010   #9
-
0
-

já to dělám po staru:
nějaká stránka:

$title="titulek vnfdjvnkjfdvndfvkjf";

include("horni_cast.php");


horni_cast.php:
doctype, head atd.

<title><? echo $title?></title>

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Bryant
~ Moderátor
0
Stálý člen
3. 11. 2010   #10
-
0
-

CZechBoY napsal:
já to dělám po staru:
nějaká stránka:

$title="titulek vnfdjvnkjfdvndfvkjf";
include("horni_cast.php");


horni_cast.php:
doctype, head atd.
<title><? echo $title?></title>



Taky to tak většinou dělám, ale v tomhle případě by to vedlo ke zbytečným řádkům kódu navíc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.162.35.–
„Bez činu zůstává i nejkrásnější myšlenka bezcennou.“
— Móhandás Karamčand Gándhí
insider0
Věrný člen
3. 11. 2010   #11
-
0
-

pouziju crazyho konstrukci s trochou zmen

<?php

ob_start();
?>

...

<title>#TITLE#</title>

...

<?php
// tady to muzes zmenit
$nahrazeno = str_replace("#TITLE#", "Muj novy title", ob_get_contents());

// tady se vycisti vystup a ukonci buffer
ob_end_clean();
// veskery vypis od tohoto radku pujde do prohlizece

// vypise se vse s nahrazenym textem
echo $nahrazeno;
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.96.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
CZechBoY+4
Věrný člen
4. 11. 2010   #12
-
0
-

nevim co je na tom za plácání písmenkama, ale je to jen o jeden řádek navíc, navíc to můžeš dát za sebe jestli nechceš mít o 1 řádek navíc:D

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.165.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý