Různé programy do Pascala – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Různé programy do Pascala – Pascal – Fórum – Programujte.comRůzné programy do Pascala – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
TomasX
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
2. 11. 2010   #1
-
0
-

Opět hledám chybu... :(
Program by měl z textového souboru načíst data a pak je rozdělit do dvou na muže a ženy.
Soubory M a Z to vytvoří, ale nenaplní je to požadovaným obsahem (muži a ženy)


var jm,pr:string [10];

p,vz,vek:byte;
plat:real;
f,m,z:text;
pru,prum,pocet,mplat,rp,ppz,ppm,plz,plm:real;

begin
assign(f,'c:\TP\projekty\test2\text.txt');
reset(f);

assign(m, 'c:\TP\projekty\test2\m.txt');
rewrite(m);
assign(z, 'c:\TP\projekty\test2\z.txt');
rewrite(z);

while not eof(f) do
begin
readln(f, jm,pr,p,vz,vek,plat);

if (p=0) then begin
writeln(m, jm, pr, ' ',p,' ' ,vz, ' ' ,vek, ' ' ,plat:10:0);
end

else begin
writeln(m, jm, pr, ' ',p,' ' ,vz, ' ' ,vek, ' ' ,plat:10:0);
end;

end;
close(m);
close(z);
end.



text ze souboru:
10 znaků - 10 znaků - 1....
Jan Novak 1 1 39 10000
Pepa Novak 1 2 29 12000
Lojza Novak 1 3 32 22000
Jana Novakova 0 4 39 23000
Petra Novakova 0 1 44 30000
Olina Novakova 0 6 55 66000

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
Reklama
Reklama
TomasX
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
2. 11. 2010   #2
-
0
-

opět mám někde chybu, chjo.... :( Program by měl počítat znaky B v souboru

var

z,poc:real;
f:text;

begin
assign(f,'c:\TP\projekty\test2\text.txt');
reset(f);

while not eof(f) do
begin
read(f, z);
if z = 'b' then poc:=poc+1;
end


Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
Mircosoft+1
Věrný člen
3. 11. 2010   #3
-
0
-

V tom prvním programu je chyba tady:
if (p=0) then begin writeln(m, jm,...
Tam by místo m mělo být z, jinak ti všechno skončí v jednom souboru.

V tom druhém jsou chyby dvě. První, že proměnnou z máš deklarovanou jako real místo char. A druhá, že před začátkem počítání nevynuluješ proměnnou poc. A spíš bych pro ni zvolil typ longint než real, ale na tom už celkem nezáleží.
Potom si nejsem úplně jistý, jestli se Read nezastaví na konci řádku. Při čtení stringů to tak je, u charů nevím. Spíš bych pro tuhle úlohu použil typ File of char než Text.

Jinak to vypadá dobře.

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.119.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Kódy z Pascala — založil echo112

Ruzne — založil joskoo

2 různé tabulky — založil Tom

Ruzne tridy do zasobniku — založil Maggie

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý