Rozklad na soucet fibonacciho cisel – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Rozklad na soucet fibonacciho cisel – C / C++ – Fórum – Programujte.comRozklad na soucet fibonacciho cisel – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Janča
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
3. 11. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den, potřebovala bych poradit mám za úkol napsat program který by rozložil zadané číslo na součet cisel fibonacciho posloupnosti, ma to byt pro cisla od 1 do 10000 a v C++

snazila sem se neco stvorit ale nejak to nefunguje tak jak ma, v programovani jsem uplny zacatecnik
tady je muj "kod", prosim o radu, dekuji


#include <iostream>

using namespace std;

int fib (int a){

int const N=19;

int Fib_cislo[N]={1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, 4181, 6765};

for(int i=N-1; i>0; i--)
{
Fib_cislo[i];

int max=0;
max=Fib_cislo[i];

if(a >= max)
{
cout << max ;
if(a-max>0)
{
cout << " + ";
}
a=a-max;
fib(a);
}
else
i--;


}
return 0;
}

int main()
{
int a;

cin >> a;

fib(a);

return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.119.–
Reklama
Reklama
aaa
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
3. 11. 2010   #2
-
0
-

To Janča : mas tam problem v tom i-- používaš ho 2 krat takže vždycky¨ nějake číslo přeskočíš

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.244.–
Janča
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
3. 11. 2010   #3
-
0
-

uz sem to i-- i to else smazala ,ale kdyz zadam treba 100 tak mi vyskoci tohle 100 = 88 +38 +338 +33

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.119.–
Janča
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
3. 11. 2010   #4
-
0
-

trochu sem to upravila, ale ted kdyz zadam treba 100 tak to vypise 100=89+8+338+33
spravne by to melo vypsat jen 100=89+8+3


tady je ten kod:

#include <iostream>

using namespace std;

int fib (int a)
{

int const N=19;

int Fib_cislo[N]={1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, 4181, 6765};

for(int i=N-1; i>=0; i--)
{
Fib_cislo[i];

int max=0;
max=Fib_cislo[i];

if(a >= max)
{
cout << max ;
if(a-max>0)
{
cout << " + ";
}
a = a - max;
fib(a);
}



}
return 0;
}

int main()
{
int a;
cout << "Zadej cislo vetsi nez 0: " << endl;
cin >> a;
cout << a << " = " ;
fib(a);
cout << endl;
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.119.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
3. 11. 2010   #5
-
0
-

jen malá úprava:

#include <iostream>


using namespace std;

void fib (int a)
{

int const N=19;

int Fib_cislo[N]={1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, 4181, 6765};

for(int i=N-1; i>=0; i--)
{

int max=0;
max=Fib_cislo[i];

if(a >= max)
{
cout << max ;
if(a-max>0)
{
cout << " + ";
}
a = a - max;
if(!a)
fib(a);
}



}
}

int main()
{
int a;
cout << "Zadej cislo vetsi nez 0: " << endl;
cin >> a;
cout << a << " = " ;
fib(a);
cout << endl;
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Janča
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
4. 11. 2010   #6
-
0
-

Moc dekuji, uz sem byla zoufala, ze nevim co s tim, dekuji ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.119.–
Jurkaz
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
4. 11. 2010   #7
-
0
-

Báňská projekt jak vidím

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.208.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 269 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý