Listbox a zmena hodnoty radky – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Listbox a zmena hodnoty radky – .NET – Fórum – Programujte.comListbox a zmena hodnoty radky – .NET – Fórum – Programujte.com

 

VaKvas0
Newbie
4. 11. 2010   #1
-
0
-

Zdravim,
mam takovy newbie dotaz. Hraju si s Silverlightem a trochu jsem se zasekl.
Zde mam naplneni listboxu :

foreach (var item in e.Result)

{
listBox1.Items.Add(string.Format("{0}-{1}-{2}-{3}-{4}", item.login, item.name, item.name2, item.password, item.id));
listBox1.SelectedValue = item.id;
}


a zde pak potrebuji mazat hodnotu, tim ze volam metodu prave s onou hodnotou radky:

private void DeleteUser()

{
UsersServiceReference.WcfServiceClient usr = new UsersServiceReference.WcfServiceClient();
usr.DeleteUserCompleted += gsc_DeleteUserCompleted;
usr.DeleteUserAsync((int)listBox1.SelectedValue);
}


Bohuzel vsak toto me nevraci spravnou hodnotu. Nevite prosim, jak dostat hodnotu to metody nize? Pokud tam zadam na tvrdo nejaky int

usr.DeleteUserAsync(20);


tak smazani probehne v poradku.
Predem diky!

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.248.–
yterbium0
Stálý člen
6. 11. 2010   #2
-
0
-

kebyže vraciaš si "listbox.SelectedItem"

tú si získaš, rozdelíš si string jeho pomenovania, podľa String.LastIndexOf('-')

tým získaš ID usera, ktorého chceš zmazať a násldne už len pošleš do metódy toto (za predpokladu že zmazať funguje samozrejme...)

Ešte treba ošetriť či máš vôbec vybratä nejakú item, a či ich nie je viac(ak to nechceš povoliť)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.167.3.–
VaKvas0
Newbie
6. 11. 2010   #3
-
0
-

Diky !

Toto jsem zkousel, a jde to, ale to id v tom retezci mit nechci. To jsem tam dal na testovani.
Myslel jsem, ze bych zmenil treba SelectedIndex ale ten se nejak nenecha. Hlasi porad chyby s konverzema a to jsem zkousel vsechny mozny, ale nezlomil jsem ho :-), mozna jsem to spatne pouzil ....

Je jeste nejaka moznost, jak zde dostat to ID do te metody?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.3.–
yterbium0
Stálý člen
6. 11. 2010   #4
-
0
-

no, lenže keď Ti vraciaš SelectedIndex, ten Ti vráti vždy hodnotu v ktorom je poradí tá Item (ak nie je vyznačená žiadna tak -1) a táto hodnota vo všeobecnosti nemusí byť totožná s ID (napr. už si jendu item zmazal, tak všetky po nej budú posunuté)

Prípadne si s databázy vytvoriť nejaký List<cust>, kde inicializovať aj id, ale zobrazovať len ostatné údaje, potom tento List prechádzať vypisovať do listboxu, následne získavať selectedindex, tento index použiť na list a získaš conkrétného cust, následne si už len získaš id z toho customera a to už vymažeš

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.167.3.–
VaKvas0
Newbie
6. 11. 2010   #5
-
0
-

na co tedy je selectedindex.. myslel jsem, ze by slo vlozit absolutni hodnotu na kazdem ITEMu ...


to jsem cekal, ze to pujde jednoduseji.. Prece jak znam item.id a jen ho nekam ulozit..
Ten <list> moc nechapu... mohl by jsi me prosim ukazat priklad? Resp. nevim, jak jej rozlisit pri volani procedury pro mazani..

Diky !

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.3.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
6. 11. 2010   #6
-
0
-

V "normálním" programu by se řešilo tak, že by si to ID přiřadil položce jako ItemData. Ovšem netuším, jestli to lze i zde :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.143.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

JSON změna hodnoty — založil David

Zmena hodnoty elementu v XML — založil vlado0991

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý