Neustálý dotaz na DB – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Neustálý dotaz na DB – PHP – Fórum – Programujte.comNeustálý dotaz na DB – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Lukas
~ Anonymní uživatel
275 příspěvků
4. 11. 2010   #1
-
0
-

Čau čau,

potřebuju poradit s kódem, nebo alespoň jak provést, aby se dotaz na DB neustále opakoval a fungovalo to..

Mám hru ve které chci zjistit jestli hráč na druhém PC už zahrál svoje kolo a na řadě jste vy. Jenže nevím jak právě tohle indikovat..

Máte někdo nápad?

Zkoušel sem to přes JAVASCRIPT, jenže v tom neni možný použít PHP kód a když dám neustálej refresh stránky tak to taky neni uplně to nejlepší...

Díky za rady :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.120.–
Reklama
Reklama
besters0
Newbie
4. 11. 2010   #2
-
0
-

Tak po odjetí kola musíš poslat příkaz na předání kola , nikoli neustálým refreshem , ty musíš tu hru mít pod kontrolou , ne ona tebe :) Představ si situaci refresh zasekáním serveru při více hráčích napojených na server... Proto bych ti doporučoval udělat -><- cestu tam a zpět něco ve smyslu , wainting for -> next hand <- get<- hand...

V tomhle smyslu , doufám že jsi to pochopil co tím myslím ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.109.–
Audiatur et altera pars – Budiž vyslyšena i druhá strana
Larry0
Newbie
5. 11. 2010   #3
-
0
-

Predpokladam ze chces robit hru v prehliadaci, no to asi len tak jednoducho len tak s php-ckom nespravis(ten dotaz na DB) - potrebujes posielat requesty od klienta serveru a potom zachytit odpoved (http je bezstavovy protokol) najlepsie asi pouzit AJAX, urcite su aj ine moznosti (sockety, ... atp.) ale neviem ake mas skusenosti tak radsej skus ten ajax :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.168.149.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
5. 11. 2010   #4
-
0
-

Larry napsal:
Predpokladam ze chces robit hru v prehliadaci, no to asi len tak jednoducho len tak s php-ckom nespravis(ten dotaz na DB) - potrebujes posielat requesty od klienta serveru a potom zachytit odpoved (http je bezstavovy protokol) najlepsie asi pouzit AJAX, urcite su aj ine moznosti (sockety, ... atp.) ale neviem ake mas skusenosti tak radsej skus ten ajax :)



No já nemám ani moc skušenosti s Ajaxem.. Takže jestli by ste mi někdo poradil.. Kód už si z malý rady snad nějak sestavim..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.120.–
Larry0
Newbie
5. 11. 2010   #5
-
0
-

-> google ?
-> http://w3schools.com/ajax/default.asp

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.168.149.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

Neustálý pád programu — založil Kowalsky

"Mysql dotaz v dotaz" — založil Tomáš Sedlmajer

Dotaz — založil Katerina

Dotaz — založil RePRO

Dotaz — založil netman92

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý