Zjištění handle okna - pokročilé – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zjištění handle okna - pokročilé – C / C++ – Fórum – Programujte.comZjištění handle okna - pokročilé – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Spoky
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
6. 11. 2010   #1
-
0
-

Ahoj, měl bych dotaz. Jak mohu zjistit handle okna, které nemá titulek?
Konkrétně se jedná o okno proramu TeamViewer,
které se zobrazí v pravém dolním rohu, když se na vás někdo připojí (viz. screen).
Nešlo by to zjistit třeba přes X, Y souřadnic okna nebo podle procesu atd.?

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.70.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
6. 11. 2010   #2
-
0
-

Lze mnohé :). Přes FindWindow bys měl najít i okno bez titulku - stačí znát název třídy okna. Přes WindowFromPoint lze získat handle okna dle souřadnic. Nebo si můžeš nechat enumerovat všechny procesy, získat handle procesu a pak se lze dostat i na hlavní okno atd. Spíš je otázka, co s tím oknem/procesem zamýšlíš ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.143.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
6. 11. 2010   #3
-
0
-

A ještě poznámka - začal bych u programu Spy++, se kterým se lze ke všem potřebným údajům dostat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.143.–
Spoky
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
7. 11. 2010   #4
-
0
-

Díky
Handle okna chci zjistit, proto abych mohl oknu posílat zprávy a ovládat jej.
Příklady



ShowWindow(TeamViewer, SW_HIDE);
EnableWindow(TeamViewer, false);
SendMessage(TeamViewer, WM_CLOSE, NULL, NULL);
DestroyWindow(TeamViewer);
atd.

Respektive řečeno chci udělat program co skyje všechny okna programu TeamViewer.
Většinu handlu oknen už mám , tedy mám zjištěno i handle rodičovského okna, ale toto okno bez titulku jsem opravdu zjistit neuměl.

Zkoušel jsem tedy vyhledat moje cílové okno přes WindowFromPoint a podařilo se, ale má to jeden háček. V bodu x,y se nemusí nacházet okno, které potřebuji, takže se klidně může stát, že skryju úpleně jiné okno než jsem chtěl.

Když znám handle rodičovského okna, mohu skrýt i jeho dětská okna? Nebo nějakým způsobem ověřit zdali to okno patří tomu procesu nebo tomu oknu?

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.70.–
Spoky
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
7. 11. 2010   #5
-
0
-

Vyřešeno

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.70.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý