Výběr jazyka – Vzdělání – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Výběr jazyka – Vzdělání – Fórum – Programujte.comVýběr jazyka – Vzdělání – Fórum – Programujte.com

 

enil
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
6. 11. 2010   #1
-
0
-

Zdravim, chodim do druháku na SŠ. kde konečně máme programování ale vypadá to tak že jedinej učitel co to tam uměl loni odešel takže nás to učí matikář, kterej nemá páru oč běží a bez knížky nedá ani ránu a jelikoš bych se rád v budoucnu programováním živil řekl jsem si že tudy cesta nepovede, proto jsem se rozhodl že se začnu učit sám ale nemůžu se rozhodnout jakej jazyk by to měl být, aproto se ptám vás skušenějších :) jakej byste mi doporučili. Baví mě jak tvorba webu tak i aplikaci. Byl bych rád kdyby ten jazyk měl široký využití i v budoucnosti. Dík za všechny rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.168.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
6. 11. 2010   #2
-
0
-

ja sem zatim vyuzil v zivote jen par jazyku: Perl, PHP, C, C++, Pascal (+ SQL a tak) - v poradi podle cetnosti

javu ted moc nedoporucuju.. vlastni ji oracle a ten je znam svoji radostnou chuti vymahat patenty .. takze hrozi ze se od ni lidi odvrati.. (krom toho sem ji nikdy ani nepotreboval :D)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Ivo
~ Anonymní uživatel
93 příspěvků
6. 11. 2010   #3
-
0
-

Já bych doporučil zpočátku PHP pro jednoduchost a později se vrhnout na C, hodily by se zákaldy C++ (hlavně OOP) a pak už se naučíš lehce cokoliv...možná mrknou po C na assembler abys dostal představu jak psát optimálně kod

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.200.55.–
Kolemjdoucí
~ Anonymní uživatel
71 příspěvků
6. 11. 2010   #4
-
0
-

Mě příjde zajímavé studovat Assembler. Měl a ještě mám jej na škole (pro jednočipy. u nás typ MCS-51) a myslím, že mi rozšiřuje obzory.

K PHP - nejsem zastáncem toho, aby byl prvním jazykem, kterým se chce student zaobýrat. Důvodem je to, že umožňuje "prasečiny".

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
enil
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
6. 11. 2010   #5
-
0
-

nad tim php jsem hodně uvožaval už dřív asi se vrhnu na něj

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.168.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
6. 11. 2010   #6
-
0
-

Toto téma se tu řeší každou chvilku. I já jsem jednou zavdal příčinu :) a výsledek je pořád stejný - je to naprosto jedno. Pokud tě to baví, tak stejně nakonec příjdeš na to, že je to všechno na jedno brdo. Jenom bych se při výběru přikláněl k jazyku, který umí objekty.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.143.–
enil
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
6. 11. 2010   #7
-
0
-

moh bys mi vysvetlit v cem je to lepsi nez ostatni jazyky?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.168.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
6. 11. 2010   #8
-
0
-

Nejde o jazyk, ale o objektové programování, které lze v PHP, C+, Java, Python, .NET, ......
Klasický procedurální styl je samozřejmě báječný a třeba v jednočipu ani nic jiného nejde. Ale objektové programování je prostě "jiný level". Objektový a potažmo komponentový pohled na problematiku často zjednodušuje i samotnou realizaci - prostě neřešíš program jako velký moloch, ale dělíš ho na menší, často znovupoužitelné části - objekty. Chtěl jsem tím jenom říct, aby sis vybral něco, kde lze programovat objektově, ale zase na druhou stranu, když programování přijdeš na chuť, tak ani to by tě nezastavilo :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.143.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
6. 11. 2010   #9
-
0
-

Nejde o jazyk, ale o objektové programování, které lze v PHP, C+, Java, Python, .NET, ......
Klasický procedurální styl je samozřejmě báječný a třeba v jednočipu ani nic jiného nejde. Ale objektové programování je prostě "jiný level". Objektový a potažmo komponentový pohled na problematiku často zjednodušuje i samotnou realizaci - prostě neřešíš program jako velký moloch, ale dělíš ho na menší, často znovupoužitelné části - objekty. Chtěl jsem tím jenom říct, aby sis vybral něco, kde lze programovat objektově, ale zase na druhou stranu, když programování přijdeš na chuť, tak ani to by tě nezastavilo :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.143.–
enil
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
6. 11. 2010   #10
-
0
-

A neznáte nějaké kvalitní knížky o PHP?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.168.–
MMM
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
6. 11. 2010   #11
-
0
-

http://www.amazon.com/PHP-MySQL-Development-Luke-Welling/dp/0672317842 ... takle mi přijde nejlepší

Ale já bych PHPčkem asi nezačínal. Spíš bych začal třeba C++. Naučíš se dobře programovat, hlavně čistě, a pak můžeš prakticky přejít na co chceš, protože je to už skoro stejný. PHP je podle mě moc specializovaný a unikne ti kvůli tomu pár věcí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.128.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
6. 11. 2010   #12
-
0
-

To MMM : jj souhlas... hlavne hlidani datovych typu, kam clovek "smata" v polich, ukazatele, ...
na druhou stranu, nez to zacatecnik zvladne, tak to docela trva.. ale stoji to za to..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
enil
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
7. 11. 2010   #13
-
0
-

Co sem tak pročítal tak c++ je asi do začátku hodně složitý takže se nejspíš vrhnu na C#, kterej teť bereme i ve škole a Visual studio mi přijde hodně přívětivý.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.168.–
7. 11. 2010   #14
-
0
-

To enil : Dobrá volba ... :) Do začátku bych ti určitě doporučil C#/.NET nebo Python. Javou bys asi taky nic nezkazil, ale raději se jí vyhni, protože není jasné, jak to s ní bude do budoucna a navíc se dost podobá právě C#, takže lze případně s velmi malou námahou přejít.

Samozřejmě je taky možnost začít s C, C++ nebo dokonce s Assemblerem a hodně lidí ti tu řekne, že je to nejlepší, protože XY důvodů, ale ... no ... každý máme svou úchylku, že :) Nehledě na to, že budou mít často pravdu. Já ty jazyky viděl jen z rychlíku a určitě to není směr, kterým bych se chtěl vydat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
7. 11. 2010   #15
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
17. 11. 2010   #16
-
0
-

To djanosik : No ... v takovém PLC je něco na způsob virtuálního stroje. Sám jsem využil Python k "programování jednočipů", ale nakonec je to všechno "jen jako". Ale dík za typ, až budu mít chvilku, tak se na to pořádně podívám - zatím jen tuším, co by to mohlo být :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Pomoc - Vhodny vyber jazyka — založil netman92

Změna jazyka — založil Markéta

Výuka jazyka C — založil haresta

Využitie jazyka C# — založil mephi

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý