Skrytá obrazovka – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Skrytá obrazovka – Delphi – Fórum – Programujte.comSkrytá obrazovka – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

delphak0
Stálý člen
7. 11. 2010   #1
-
0
-

Ahoj, neviete náhodou ako mám svoj program skryť tak aby sa ukázal na ploche a aby sme ho mohli používať ale aby sa neukazoval na lište?. Predem dakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.120.–
Programátor dělá co umí, počítač si dělá co chce
illioner0
Stálý člen
7. 11. 2010   #2
-
0
-

myslim treba dat do .Create udalosti okna toto :
SetWindowLong(Application.Handle, GWL_EXSTYLE, WS_EX_TOOLWINDOW);

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.107.–
Nechápu softwarové firmy, ktere utrácejí za čim dál těžkopádnější DRM ochranu!! Vidět kolem snahu o free2play model je jako příjemné připomenutí časů shareware (jen ten Microsoft stále nic nepochopil)
delphak0
Stálý člen
7. 11. 2010   #3
-
0
-

dikes. funguje to perfektne bez chyby. dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.120.–
Programátor dělá co umí, počítač si dělá co chce
delphak0
Stálý člen
7. 11. 2010   #4
-
0
-

tamto mi ide ale nevieš ešte náhodou ako môžem svoj program nastaviť tak aby sa do mojho programu minimalizovali programy (aby služil približne ako lišta windows)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.120.–
Programátor dělá co umí, počítač si dělá co chce
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
8. 11. 2010   #5
-
0
-

V minimalizované programu odchytíš událost minimalizace. Místo ní provedeš skrytí okna a nějakým vhodným způsobem ukážeš "minimalizované" okno v tvém programu, kde na něj půjde kliknout a tím provedeš opět zobrazení tohoto okna.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
delphak0
Stálý člen
8. 11. 2010   #6
-
0
-

To liborb : Nepochopil som. Povec aké kódy približne mám napísať a tak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.120.–
Programátor dělá co umí, počítač si dělá co chce
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
9. 11. 2010   #7
-
0
-

Pro zjištění minimalizace je potřeba odchytit zprávu WM_SYSCOMMAND (v jednodušším případě by možná stačilo OnResize).

Skrytí okna asi zvládneš.

Teď potřebuješ poslat informaci tomu hlavnímu oknu. Buď těm vedlejším předej jeho referenci a zavolej nějakou tvojí funkci nebo to udělej třeba přes pipe, soket ... to už je jedno.

Stejně tak potřebuješ v hlavním okně "ovládat" vedlejší, takže zase buď referenci do hlavního (nebo ty další možnosti) a při kliknutí např. na povolené tlačítko nebo ... (podle toho jak moc si troufáš :)) zase zobrazit vedlejší okno a tlačítko (případně něco jiného) zakázat/skrýt.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
delphak0
Stálý člen
10. 11. 2010   #8
-
0
-

ja tomu fakt nerozumiem napíš kod ktorý mi napr. na Form ukaže spustene aplikacie stlačením tlačidla.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.120.–
Programátor dělá co umí, počítač si dělá co chce
Sniper
~ Anonymní uživatel
215 příspěvků
10. 11. 2010   #9
-
0
-

Mě to připadá že to chceš naprogramovat na způsob "explorer.exe" - tak pokud nerozumíš tomu co ti napsal liborb, tak se o to snad radši ani nepokoušej a nejdřív si přečti něco o windowsím API. Ale to nepočítej že ti někdo bude vymýšlet zdrojáky.
Ale abych jenom planě neplkal, tak tady máš příklad jak získat seznam všech běžících procesů (rychle sesmolenej nástřel, jde napsat lépe):

uses

TlHelp32, ... ;

var
ProcessList: TStringList;

procedure GetProcessList; //uloží seznam běžících procesů do StringListu s názvem ProcessList
var
FSnapshotHandle: THandle;
FProcessEntry32: TProcessEntry32;
ContinueLoop: Boolean;
begin
ProcessList.Clear;
FSnapshotHandle := CreateToolhelp32Snapshot(TH32CS_SNAPPROCESS, 0);
FProcessEntry32.dwSize := Sizeof(FProcessEntry32);
ContinueLoop := Process32First(FSnapshotHandle, FProcessEntry32);
While Integer(ContinueLoop) <> 0 do
begin
ProcessList.Add(FProcessEntry32.szExeFile);
ContinueLoop := Process32Next(FSnapshotHandle, FProcessEntry32);
end;
CloseHandle(FSnapshotHandle);
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.201.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
11. 11. 2010   #10
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
delphak0
Stálý člen
11. 11. 2010   #11
-
0
-

To Sniper : Co to jako má delat protoze jsem to spustil a nic prázdny form a dost

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.120.–
Programátor dělá co umí, počítač si dělá co chce
Sniper
~ Anonymní uživatel
215 příspěvků
11. 11. 2010   #12
-
0
-

V jiném vlákně o sobě tvrdíš že jsi v delphi pokročilý, tak jsem (asi mylně) předpokládal že budeš schopný pochopit takto jednoduchý příklad a upravit si ho podle svých potřeb. Navíc když je přímo v kódu napsaná poznámka co ta procedura dělá.
Co vlastně očekáváš, že ti ten program někdo napíše a ty to jenom zkompiluješ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.201.–
delphak0
Stálý člen
12. 11. 2010   #13
-
0
-

ja som to napisal nič sa nestalo - kde sa mali tie procesy ukázať
a este ze ja som nechcel procesy ani niečo na sposob prieskumnika ale chcel som si vyrobit vlastnu lištu

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.120.–
Programátor dělá co umí, počítač si dělá co chce
delphak0
Stálý člen
12. 11. 2010   #14
-
0
-

a to že jsem pokročilý - čo iné by malo nasledovať po začiatočníkovi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.120.–
Programátor dělá co umí, počítač si dělá co chce
delphak0
Stálý člen
12. 11. 2010   #15
-
0
-

tak som mierne pokročilý - a je s tým hádam nejaký problém??

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.120.–
Programátor dělá co umí, počítač si dělá co chce
Sniper
~ Anonymní uživatel
215 příspěvků
12. 11. 2010   #16
-
0
-

Problém s tím nemám, ale za pokročilého považuji někoho, kdo dokáže předložený kód pochopit, použít, a alespoň částečně upravit pro vlastní potřebu.
Ta procedura dělá to co je u ní napsané - uloží seznam běžících procesů do ProcessList. Takže pokud to neupravíš tak to neukáže nic, a ještě to vyhodí chybu (... ProcessList := TStringList.Create ...).
Pokud chceš udělat lištu, tak znovu - nastuduj si API a google. A počítej s tím že to nebude jednoduché.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.201.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Skrytá chyba ? :( — založil Mirek Braho

"Skrytá nápověda" — založil Kalgys

Skrytá konzolová app — založil Antabelus

Obrazovka v delphi — založil Iceemann

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý