Plynová pistole – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Plynová pistole – Offtopic – Fórum – Programujte.comPlynová pistole – Offtopic – Fórum – Programujte.com

 

Peter
~ Anonymní uživatel
3985 příspěvků
8. 11. 2010   #1
-
0
-

Cawec.

Mám dotaz. Jaké jsou podmínky pro držení plynové pistole? Vím jen, že minimální věk je 18let, a že ji nesmím nosit viditelně, ale co ostatní podmínky? A kdy a jak ji smím použít.

Má s tím někdo zkušenost?

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
SeraphCZ0
Stálý člen
8. 11. 2010   #2
-
0
-

Doporučuju nastudovat zákon o zbraních a střelivu. Plynová pistole je zbraň kategorie D.

§ 15
(1) Zbraň kategorie D nebo střelivo do této zbraně může nabývat do vlastnictví a držet nebo nosit fyzická osoba starší 18 let způsobilá k právním úkonům. Zbraň kategorie D nebo střelivo do této zbraně může nabývat do vlastnictví a držet též právnická osoba.

(2) Ze zbraně uvedené v § 7 písm. a) nebo b) lze střílet jen na střelnici, s výjimkou divadelních představení, rekonstrukcí historických bitev a jiných kulturních akcí; tato zbraň musí být označena platnou zkušební značkou podle zvláštního právního předpisu.3)

(3) Střelba ze zbraně uvedené v § 7 písm. c) až g) nebo ze zbraně uvedené v § 7 písm. j) je zakázána na místě, kde by mohl být ohrožen život nebo zdraví osoby nebo způsobena škoda na majetku, pokud se nejedná o použití zbraně k ochraně života, zdraví nebo majetku.

(4) Držitel zbraně kategorie D je povinen zbraň a střelivo do ní zabezpečit proti zneužití, ztrátě nebo odcizení.

(5) Držitel zbraně kategorie D nesmí

a) zbraň nosit viditelně v místech, kam má veřejnost volný přístup,
b) zbraň nosit nebo s ní jakkoliv manipulovat, pokud je jeho schopnost k této činnosti snížena požitím alkoholických nápojů, návykových látek,11) léků nebo v důsledku nemoci,
c) přechovávat větší množství bezdýmného nebo černého loveckého prachu než 3 kilogramy a více než 1 000 zápalek; zápalky musí být uloženy odděleně v samostatné schránce.



Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.186.–
SeraphCZ0
Stálý člen
8. 11. 2010   #3
-
0
-

§ 7
Zbraně kategorie D
Zbraněmi kategorie D jsou

a) historické zbraně,
b) zbraně jednoranové a dvouranové zkonstruované na principech doutnákových, kolečkových, křesadlových nebo perkusních zámkových systémů,
c) palné zbraně určené pro střelbu náboji typu flobert s energií střely na ústí hlavně do 7,5 J,
d) plynové zbraně na vzduchovou kartuš,
e) plynové zbraně, u nichž kinetická energie střely na ústí hlavně dosahuje nejvíce 16 J,
f) expanzní zbraně a expanzní přístroje,
g) mechanické zbraně, u nichž je napínací síla větší než 150 N,
h) znehodnocené zbraně, na kterých byly provedeny takové nevratné úpravy, které znemožňují jejich použití ke střelbě,
i) zbraně, na kterých byly řezem provedeny takové úpravy, které odkrývají alespoň částečně vnitřní konstrukci zbraně, a
j) zbraně neuvedené v kategoriích A až C.


Read more: http://www.valka.cz/clanek_732.html#ixzz14i22qRGO

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.186.–
Peter
~ Anonymní uživatel
3985 příspěvků
8. 11. 2010   #4
-
0
-

Díky moc :-) Hodně mi to pomohlo :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Jirka
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
26. 2. 2011   #5
-
0
-

No jo, ale nikde tam není, jak ji můžeš přechovávat a kde. Jestli mi může doma ležet na stole s tím, že ji teda nikdo neukradne když je to u mě doma, jestli může být nabitá když ji mám u sebe a jdu do mesta mezi lidi a tak dál. Já vím, nemělo by smysl ji mít u sebe na sebeobranu kdyby nebyla nabitá, ale vím já co si ti pantáti vymysleli za zákony.... Moc děkuji za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.88.–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
8. 3. 2011   #6
-
0
-

Napadá mě pokud se ti nechce přehrabovat v zákonech zkusit se optat v prodejně zbraní, nebo zkusit ochotu policie :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
cervx
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
2. 12. 2011   #7
-
0
-

#6 JMM
dobrý den, já ochotu policie zkusil. a řekli mi, že zbraň typu D mohu použít jen když mi jde opravdu o život což zýnamená, on má pušku já mohu mít také ale jak mi to tak nenámadně řekl, musím použít až vím na sto procent že mi jde o život.. já se zeptal: to mám počkat až vystřelí nebo do mě vrazí nůž?? on mi odpověděl: mno... asi jo :D tak to vidíte.. stejně ji mám furt u sebe a nabitou i když jdu ven. Nikdy nevíte kdy se bude hodit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.185.–
Benny
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
19. 1. 2012   #8
-
0
-

#7 cervx
Co když protivník vytáhne pravou a bude si myslet, že máš taky a pravou a že mu jde o život?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.56.–
Marťas
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
11. 6. 2012   #9
-
0
-

Poslední dobu se k nám do obce nastěhovalo moc nepřizpůsobivejch občanů, 2 domky byly vykradené za bílýho dne Policie šetři a šetří a já spím s plynovou pistolí pod polštářem.Ať si píšou zákony co chtěj, jak mi někdo nezvanej vleze domů, když vím, že je zamčeno, možná bych neměla čas na nějaké výzvy...je u mě doma přes zámek..Tak jí požiju 100% a ať mě pak souděj.To je můj názor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.140.–
ing0
Stálý člen
11. 6. 2012   #10
-
0
-

ja by som spaval s normalnou zbranou pod vankusom nie plynovou (s normalnou narobis viac skody) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
tomi-k
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
9. 6. 2013   #11
-
0
-

Vlastnim kvalitnu plynovu pistol zoraki napodobnenina glocku 17ranovku ale to neznamena ze mas vacsie bezpecie vsetko je to o psychyke a pristupe akusticka resp plynova pistol je dobra na obranu len v urcitych situaciach a aj to je specificke kedy a ako ju pouzit zaklad je ovladat sam seba potom spravne pouzitie plynovky vsetko v rychlosti radim pouzit len v krajnej situacii no pozor pri konflikte nato aby utocnik-utocnici nedosiahli na pistol dalsie co poradim zakryvanim zbrane myslim spravne zakryvanie vedie aj k vasej bezpecnosti mohla by byt pouzita proti vam ani neviete ako nabitu nenoste znamena to priprava na utok treba trenovat rychle natahovanie bicieho mechanizmu samotne vytahovanie pistole jej drzanie pohybovanie mierenie atd taktiez pohyb tela nezabudnut este stale mate hlavu lakte nohy som specialista na obranu bez aj zo zbranami a proti nim odpoviem na akekolvek otazky na t.c.0908961223 len sms aj otazky ohladne zakonov vyhlasok predpisou atd spozdravom tomi-klt

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.227.–
Tomáš
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
20. 2. 2014   #12
-
0
-

Ahoj vše jsem tu přečetl, ale zajímalo by mě protože to rozepsané nebzlo snad nikde. Kde všude plynovou zbraň můžeme nosit mám namysli : škola,praxe,práce,obchod,restaurace atd. Jestli ji můžu brát i tam? Vím že je dáno že ji nesmím nosit nápadnou na veřejnosti nebo na veřejnosti přístupných místech.A také když už by jsem ji měl dobře skrytou v pouzdru pod mikinou nebo budou a byl třeba v pizzerii a náhodou si toho někdo všiml co by jsem z toho mohl mít? Předem díky za odpověď Tomáš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.147.–
skrepii
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
10. 12. 2014   #13
-
0
-

Dobrý den, pracuji u security. Mám taktickou vestu s pouzdrem na zbran, mám tam PL zbraň, ale mám strach, když mě uvidí obecní policista nebo PČR nebudu mít nějáké problémy? Děkuji za info....

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.35.–
štěpán
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
18. 1. 2015   #14
-
0
-

#13 skrepii
no, zákon řikaá že ji nemůžeš mít tak aby ti ji někdo nesebral, to je težksé s tim pouzrem, ja bych ji dal na opasek a pod mikynu a je to no problem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.92.244.–
štěpán
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
18. 1. 2015   #15
-
0
-

#12 Tomáš
ve školním řádě máš napsný že jí tam tahat nesmíš XD jinak ji mít můžeš v pouzdru třeba pod bundou, a podle mě je to ok.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.92.244.–
Luke
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
15. 2. 2015   #16
-
0
-

Zdravím chtěl jsem sezeptat jakou hodnotu má plynová pistole 9mm brigadier model 96?Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.228.46.–
svoby10
Newbie
16. 2. 2015   #17
-
0
-

Cus. Ja mam zbrojni prukaz a ostre zbrane, zbrojak mam na ochranu zivota, zrdavi a majetku. Zbran u sebe nenosim, chodim jen na strelnici , nebojim se o sebe. Pouziti zbrane je nekdy po pravni strance slozite. V zakone je napsano ze pouzit zbran muzes v pripade ohrozeni zivota a zdravi tveho nebo nekoho jineho, v pripade ze utok proti tobe nebo jine osobe je primo hrozici nebo je trvajici. To znamena , nekdo na me vytahne nuz a naprahne se , mam pravo ho strelit. Idealne pokud to stihunu mel bych mu dat vyzvu aby upustil od utoku, tzn. tasit zbran zakricet treba "ZAHOD TO NEBO TO DO TEBE NASIJU!" , pak varovnej vystrel. Ale uz nesmis vystelit pokud utok pominul, tzn. jses v pruseru kdyz ho strelis do zad, protoze to znamena ze se otocil , tim padem nemohl utocit. A je fuk cim utoci, zda zbrani, nozem nebo jen prknem s hrebikem, podstatne je ze te ohrozuje na zivote a zdravi. Dulezita vec. Netasit zbran pokud ji nechces pouzit, neni dobre ji vytahnout jen tak , aby jsi ziskal respekt ,protoze nikdy nevis kdo ma pod bundou taky zbran. Jinak plynovku nemusis mit v trezoru jako ostre zbrane, jen musis zabezpecit aby se kni nedostali treba deti. Pak stejne jako u ostrich zbrani bys ji nemel nosit na akce tipu fotbalovy zapas, nebo na koncert, proste ten kde je hodne lidi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.162.–
peter
~ Anonymní uživatel
3985 příspěvků
16. 2. 2015   #18
-
0
-

Si myslim, ze zbran, jakoukoliv, by nemel ukazovat nebo ji mit napadne. U plynove pistole hrozi nebezpeci, ze ji bude nekdo povazovat za realnou a pokud ma zbran, mohl by ztropit scenu, nez si to vysvetlite. Coz je dost neprijemne pro oba. Take se muze citit byt ohrozen. A okud je jeste ve spatnem dusevnim rozpolozeni, opet to zavani malerem.
Znama nosi plynovku v kabelce. Pokud ji neotevre, tak na prvni pohled to nikdo nevi. Ale, kdyz ji nekdo kabelku veme nebo bude chtit prines nebo si neco pujcit a nevi, ze tam muze byt i plynovka, tak s ni muze neopatrne nakladat a spustit ji.

Totez plati o odkladani. Jak se dostane do nepovolanych rukou, muze nastat maler o ktery nestoji ani ten, kdo ji vzal. Treba to dite.

Ja mam treba nuz, takovy ten kapesni. Nenosim ho ani tak na obranu, jako pro ruzne potreby. Obvykle ho mam v batohu zasitej v miste, ktere se bezne neotevira. Povazuji to za bezpecnejsi nez hlavni kapsu nebo kapsu na penezenku a klice.

Zbran, jakakoliv, je hazard! Na to by mel jeji majitel myslet a zabezpecit, aby nedoslo k nestesti, at uz umyslne nebo omylem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:480c:ff...–
Milan
~ Anonymní uživatel
282 příspěvků
25. 2. 2015   #19
-
0
-

#8 Benny
Tak máš průser :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.125.219.–
libik
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
28. 7. 2015   #20
-
0
-

AhojZajímalo by mně jestli by mně mohla dát policie na tu plynovou pistoli nějaké povolení že ji můžu nosit u sebe a v případě ohrožení života použít na útočníka? Pro případ,že by si zbraně někdo všiml a nahlásil mně a abych to pak mohl lépe vysvětlit něco jako registrace. Děkuji

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.6.–
radek
~ Anonymní uživatel
133 příspěvků
23. 1. 2017   #21
-
0
-

Ahoj musim mit povoleni na pl pistol od policie nebo nejako znamku dekuji

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.32.–
Miter
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
27. 1. 2017   #22
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 217.12.56.–
Karel
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
8. 2. 2017   #23
-
0
-

Chtěl bych se zeptat konkrétně na situaci, kdy mě zastaví v autě běžná polic.kontrola a předpokládejme že plynovka je třeba v kufru auta nebo na zadní sedačce, měl bych je o tom informovat nějakým způsobem nebo čekat až ji najdou? To by myslím nebylo příjemný když nemohou vědět jestli je to plynovka nebo ostrá, abych se taky neválel na asfaltě s poutama nebo na mě nevytáhli služební, tomu bych se chtěl určitě vyhnout. Jak by jste to řešili vy?

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.108.113.–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
21. 4. 2017   #24
-
0
-

#23 Karel
Zdravím,

Určitě bych policii oznámil, že plynovou pistoli u sebe mám. Policie bude určitě radši, když bude informována. Tuto informaci bych jim oznámil asi takto: "Dále bych vám chtěl oznámit, že u sebe nosím plynovou pistoli. Pistole je na mém opasku pod mikinou, je zajištěna a momentálně nabita." Důležité je oznámit policii umístění pistole, ať si nemyslí, že ji chcete tasit.

Policie Vás nesmí odzbrojit, pokud se necítí v ohrožení nebo o ohrožení jiné osoby, přece je to Váš majetek. Já bych se za sebe asi nechal odzbrojit aby se radši cítili v bezpečí, situace nemůže být později vyhrocena. Každopádně si nejsem přímo jistý zákonem určující o této situaci, možná to říkám špatně, ale mělo by to tak být.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.68.–
FunThomas
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
15. 6. 2017   #25
-
0
-

Sledoval sem pár videí, i instruktážní video k pistoli kterou sem si dnes objednal... Někdo ji tu zmiňoval "kopie glocku 17"... Obsahuje střelbu v lese. Rozhodně ne na střelnici. Co mi na té střelnici řeknou? Tamhle koukejte na terč a představujte si ze jste se trefil ?? Když nemůžu nikoho zranit (nejsem idiot), popř. vyděsit střelbou, proč sakra s tak hlasitou kuličkovkou bez kuliček mám otravovat na střelnici? Žádný chlap z videí které sem viděl, České či slovenské, nebyl na střelnici. Např. Pochybuji že se tam střílí do krabic neco do blbeho polystyrenu.  Když nepůjdu na střelnici a prostě budu chtít vyzkoušet jestli se nezasekava nebo nerozpadne po prvním zásobníku, co mi za to hrozí? Vím že když mě uvidí myslivec tak mam broky v zadku ale jinak v tom nevidím problém. Vlastně ste mě nasrali lidi. Ale moje blbost... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.53.–
Walter
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
30. 8. 2018   #26
-
0
-

#7 cervx
Hele, take jsem zjistoval u policie na toto tema, za ohrozeni zivota se povazuje i kdz na tebe treba vytahne nuz se slovy zabiju te atd. v tomto pripade je predpoklad ze utocnik pouzije zbran a zbran je dle zakonne definice predmet jez utvori utok proti telu ucinnejsim tedy za zbran lze povazovat i kladivo ve vymezenych situacich, nebo treba jehla injekcni strikacky o ktere utocnik bude tvrdit ze je infikovana napriklad HIV... I kdyz moji plynovku resil az ustav pro kontrolu zbrani a streliva neb prislusnik UOSKPV [kriminalka] neveril ze spada do zbrani volne drzenzch osobam starsim 18 let xD

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:1ae9:94:2e00:8464:94...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý