Pomoc so zadanim – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc so zadanim – C / C++ – Fórum – Programujte.comPomoc so zadanim – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

petkoo120
Duch
8. 11. 2010   #1
-
0
-

potrebujem pomoc so zadanim trosku dlhsim lebo som na to zadanie pozabudol a nestiham to sam spravit :smile10:
* 1A. Napíšte funkciu, ktorá vypíše všetky čísla od 1 po zadané n (vrátane, n je parameter funkcie).
* 1B. Napíšte funkciu, ktorá vypíše všetky kladné párne čísla po zadané n (vrátane, n je parameter funkcie).
* 1C. Napíšte funkciu, ktorá vypíše všetky kladné násobky zadaného čísla x až po zadané n (vrátane, x, n sú parametre funkcie).
* 1D. Napíšte funkciu, ktorá vypíše všetky násobky zadaného čísla x v intervale [a,b] (uzavretý interval, x,a,b sú parametre funkcie).
* 1E. Napíšte funkciu, ktorá vypíše všetky násobky zadaného čísla x v intervale [a,b], pričom každé číslo je na samostatnom riadku vo formáte 'k kx' (uzavretý interval, x,a,b sú parametre funkcie).
* 1F. Ako 1E, ale vypíše údaje od konca.
* 2A. Napíšte funkciu, ktorá načítava postupnosť čísel z klávesnice, až pokým nie je zadané číslo x (parameter funkcie). Funkcia vráti počet prečítaných čísel (x nezapočítajte). Predpokladajte korektné vstupy (TZN: netreba ošetrovať scanf...).
* 2B. Ako 2A, ale predpokladajte možnosť nesprávneho vstupu. V takom prípade prerušte funkciu a vráťte hodnotu -1.
*

2C. Ako 2A, ale predpokladajte možnosť nesprávneho vstupu. Nesprávne vstupy preskakujte (a nezapočítajte). Na vyčistenie vstupu použite príkaz fflush(stdin);
* 2D. Ako 2A, ale vypočítajte priemer čísel.
* 2E. Ako 2A, ale vráťte najväčšie z načítaných čísel.
* 2F. Ako 2A, ale vráťte minimum z načítaných čísel.
* 2G. Ako 2A, ale vráťte druhé najväčšie číslo.
* 2H. Ako 2A, ale zistite, či postupnosť je rastúca (vráťte 1), klesajúca (vráťte -1), inak vráťte 0.
* 2I. Ako 2A, ale vráťte počet čísel väčších ako zadané číslo x.
*

2J. Ako 2A, ale zistite, či sa v postupnosti nachádza zadané číslo y (ďalší parameter funkcie). Pozn.: Zistite, či znamená, že ak podmienka platí, vráti funkcia pravdivú hodnotu (1), inak nepravdivú (0).
*

2K. Ako 2A, ale zistite, koľkokrát sa v postupnosti nachádza zadané číslo y (ďalší parameter funkcie). Pozn.: Zistite, koľkokrát znamená, že vráti počet výskytov y.
* 2L. Ako 2A, ale zistite, koľkokrát mení postupnosť smer (z rastúcej na klesajúcu a opačne).
* 3A. Napíšte funkciu, ktorá vypíše prvých n členov Fibonacciho postupnosti (n je parameter). Fibonacciho postupnosť je definovaná nasledovne: x_i+1_ = x_i_ + x_i-1_, x_1_=1, x_2_ = 1.
* 3B. Napíšte funkciu, ktorá vypíše prvých n členov zovšeobecnenej Fibonacciho postupnosti. Okrem parametra n sú parametrami aj x_1_ a x_2_.
* 4A. Collatzova postupnosť je definovaná nasledovne: Ak x_i_ je párne číslo, potom x_i+1_ = x_i/2. Inak x_i+1_ = 3 x_i_+1. Napíšte funkciu, ktorá vypočíta nasledujúci člen postupnosti x_i+1_, ak je vstupom x_i_.
* 4B. Napíšte funkciu, ktorá vypíše Collatzovu postupnosť pre zadaný prvý prvok x_1_. Posledný prvok je vždy číslo 1.
* 4C. Napíšte funkciu, ktorá vráti počet prvkov Collatzovej postupnosti pre zadaný prvý prvok x_1_ (vrátane prvého prvku a poslednej jednotky).
* 5A. Napíšte funkciu, ktorá na výstup vypíše zadaný počet znakov.
* 5B. Napíšte funkciu, ktorá na výstup vypíše trojuholník so zadanou šírkou podstavy.
* 5C. Napíšte funkciu, ktorá na výstup vypíše zadaný počet trojuholníkov so zadanou šírkou podstavy (vedľa seba).
* 5D. Napíšte funkciu, ktorá na výstup vypíše štylizované trojvŕšie, t.j. 3 trojuholníky, kde 2 krajné majú menšiu šírku podstavy ako stredný.
* 5E. Napíšte funkciu, ktorá na výstup vypíše štylizované trojvŕšie aj s dvojkrížom, t.j. ako 5D, ale na vrchu stredného trojuholníka je dvojkríž, spodné rameno je dlhé ako podstava väčšieho trojuholníka a vrchné ako podstava menších trojuholníkov.
* 6A. Napíšte funkciu, ktorá vypíše čísla od 1 po n zarovnane pod seba (n parameter, použite vhodný formátovací reťazec printf).
* 6B. Napíšte funkciu, ktorá vypíše čísla od 1 po n tak, aby boli zapísané v riadkoch po k čísel (príklad pre n=10, k=4):

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10

*

6C. Napíšte funkciu, ktorá vypíše čísla od 1 po n tak, aby boli zapísané v riadkoch po k čísel, ale začínalo sa vynechaním l pozícií. Výstupom funkcie je počet obsadených pozícií na nedokončenom riadku (príklad pre n=10, k=4, l=2, výstup funkcie je 0):

1 2
3 4 5 6
7 8 9 10

* 6D. Napíšte funkciu, ktorá vráti počet dní v zadanom mesiaci v Gregoriánskom kalendári v neprestupnom roku.
*

6E. Napíšte program, ktorý použitím funkcií z bloku 6 vypíše kalendár na daný rok (dni vypisujte od pondelka, týždne do riadkov, každý mesiac osobitne). Začiatočný deň roka zadajte manuálne, alebo použite algoritmus: http://en.wikipedia.org/wiki/Zeller%27s_congruence
* 7. Napíšte program, ktorý vytvorí kalendár pre zadaný rok v tvare: Názov mesiaca, podčiarknuť (použite sériu znakov '-'), jednotlivé týždne vypísať do stĺpcov, na začiatku stĺpca akronym dňa, naspodku podčiarknuť a vypísať čísla týždňov. Príklad:

Oktober
------------------
Pon 6 13 20 27
Uto 7 14 21 28
...

Ned 3 10 17 24 31
------------------
39 40 41 42 43

za pomoc velmi dakujem prosim co najskor :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.120.–
Matrix17
~ Anonymní uživatel
300 příspěvků
9. 11. 2010   #2
-
0
-

Tak já ti přeju hodně štěstí, protože si nemyslím, že se tu najde někdo, kdo za tebe bude dělat úkoly, protože si "zapomněl" nebo řekněme si na rovinu vykašlal se na to....

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
SeraphCZ0
Stálý člen
9. 11. 2010   #3
-
0
-

A kolik z toho uz máš sám? Možná bych pomohl pokud bych viděl že ti nedělám celej úkol a ty k tomu přijdeš jak slepej k houslím. Navíc jak na to tak koukám 90% těch úkolů jsou věci na 2-5 minut.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.124.–
batler
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
9. 11. 2010   #4
-
0
-

chlapec urco siel na skolu so zameranim na it ... Podla mna strata casu ked o to nema zaujem mal by to zabalit tymto pristupom aj tak hovno dosiahne :) A ked aspon tie prve ulohy si nevie sam spravit po veceroch tak ma ocividne ine zaujmi ...
Inac gl s tymto pristupom

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.122.–
Janecek
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
25. 5. 2016   #5
-
0
-

Zadanie z FEI-ky prvy rocnik aplikovana informatika :D :D :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.121.170.–
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
25. 5. 2016   #6
-
0
-

Dobře, tak tě nakopnu, úloha 1A

void vypis(int n)
{
    for(int i=1;i<=n;i++)
        cout<<i<<" ";
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 8.20.181.–
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
25. 5. 2016   #7
-
0
-

1B

void parne(int n)
{
    for(int i=2;i<=n;i=i+2)
        cout<<i<<" ";
}

Když uděláš 1C a 1D tak ti třeba zase pomůžu

Nahlásit jako SPAM
IP: 8.20.181.–
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
25. 5. 2016   #8
-
0
-

Tak dobře :-)

1C

void nasobky(int n, int x)
{
    for(int i=1;(x*i)<=n;i++)
        cout<<x*i<<" ";
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 8.20.181.–
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
25. 5. 2016   #9
-
0
-

1D

void nasobky_interval(int a, int b, int x)
{
    for(int i=1;(x*i)<=b;i++)
        if ((x*i)<a)
            continue;
        else
            cout<<x*i<<" ";
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 8.20.181.–
vitamin+8
Grafoman
25. 5. 2016   #10
-
0
-

#9 Petr
Prvý post je z roku 2010, pochybujem že tú úlohu ešte potrebuje (hlavne ak to nie je fyzika alebo matika)...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.77.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý