Vieme , ze NTLDR je súbor na disku a je skrytý, ak si tento súbor otvorým cez FAR MANAGER tak sa mi zobrazia len nejaké šifri a preto sa ptam :
" Je tento súbor nejak šifrovaný ? používa 128 bitový klíč syskey k sifrovaniu nebo co ?
Ptam sa len preto, lebo si chcem zmeniť obrázok pri starte WINDOWS ....
Za prípadný odpoveed vopred dík ....
O programi , ktorý tú obrazovku vedia zmeniť viem, ale nemám o ne záujem ....
Fórum › Příkazový řádek
NTLDR
To kfsws:V souboru NTLDR se nemá nic měnit.Je to tabulka souborového systému.(=>něco změníš a nenajedou ti Windowsy)Pokud si chceš změnit startovací logo Windows tak takhle. Stačí do souboru C:boot.ini přidat tyto parametry, aby vypadal asi takto:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS=?Microsoft Windows XP Home Edition? /bootlogo /noguiboot /fastdetect
Tento soubor má nastavené atributy na skrytý a systémový, takže ty je třeba před editací odstranit, třeba takto:
C:> attrib -s -h boot.ini
Připravíme si bitmapu velkou 640x480 pixelů ve 4-bitové barevné hloubce (16 barev) a nakopírujeme ji do C:windowsboot.bmp.
po restartu už bys měl mít nové logo
to spider-x
dik za radu , ale ako pozeram tak tam je
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS=”Microsoft Windows XP Home Edition” /bootlogo /noguiboot /fastdetect
Ten windows XP home mi tam nejak nesedi, ja mam professional, bude to vadit ?
Dik za pripadnu odpoved :-)
hmm ste si jisty ze NTLDR reaguje primo na zmenu? pokud dejme tomu k ntldr neco pripisu, pak to smazu a ulozim, tak windows bude myslet ze se soubor zmenil (i kdyz jeho obsah zustal fyzicky stejny) a skutecne by nenabootoval?
Proste s tim souborem nemanipulujte,protože už by vám nemusel naběhnout systém.Pokud tento soubor smažete nebo přepíšete.Tak příjdete o všechny soubory na tom disku.(leda byste je pak něčím obnovili.A fix mbr mi taky moc nefungoval.
Si rozjeď virtuální kopii Win dle libosti a zkoušej :), defaultní systém se rozjede a ty zjistíš, co se stane, když zformátuješ nebo jinak odděláš virtuální PC :D.
A co se stane, když oddělám skutečný Windows ? -Nic,vážného, Windows oddělá tebe :) (Windows je pomsty chtivý o to se neboj)
Windows je dokonalý systém on ti řekne, co máš dělat, linux je jen otrok, který tupě interpretuje shell :)
Windows je láska na první pohled, linux až za hrob. Na druhé straně, linux ti to do toho hrobu rád usnadní...no comment
Windows je zábavný pro všechny krom uživatele :)
Windows umí milovat, škoda, že i nenávidět..,
Windows nemá rád příkazy, používej něžné dotazy.
Windows dbá na tvé zdraví - modrá barva uklidňuje :)
Windows je chytrý - 1. místo v zavaděči je lepší, když mám tak velký disk, tak proč ho nezaplnit :)
Windows žijí a smrt k životu patří :)
Windows rádi spustí cokoli, linux je sobec, který se má rád a nespustí nic, co by ho mohlo rozhodit :)
Windows a linux jsou kamarádi :) - platoničtí, neposkvrnění jeden druhým...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno