Vlastni browser hra – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vlastni browser hra – PHP – Fórum – Programujte.comVlastni browser hra – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
haji0
Duch
11. 11. 2010   #1
-
0
-

dobrej,
chtel bych se zeptat.Mam myslenku vytvorit si vlastni browser hru a jsem skoro zacatecnik a tak bych potreboval naky navod ale nikde nenachazim nemate nekdo nejak stranku kde by bylo popsane co a jak co bych potreboval znat atd ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.166.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
12. 11. 2010   #2
-
0
-

Naučit se, podrobně, HTML, CSS, JS a třeba právě PHP.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Řešení
besters0
Newbie
12. 11. 2010   #3
-
+4
-
Informačně přínosné
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Browser hra je na realizování velice složitá obvzláště při vymýšlení algoritmu pro tento program.

Budeš potřebovat : PHP , CSS , XHTML 1.1, MySQL ,(AJAX)

Ale pokud začínáš měl by jsi začít u triviálnějších záležitostí než browser hra.

Důležité faktory pro tvorbu :
[seznam] Nápad [/seznam]
[seznam] Promyšlený systém ( Algoritmizace , Schéma systému )[/seznam]
[seznam] Dobře postavené jádro[/seznam]
[seznam] Naprogramování podle algoritmu[/seznam]
[seznam] Design a dokončení ( reklama atp. )[/seznam]

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.231.–
Audiatur et altera pars – Budiž vyslyšena i druhá strana
CZechBoY+4
Věrný člen
13. 11. 2010   #4
-
0
-

k čemu XHTML 1.1 ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
besters0
Newbie
15. 11. 2010   #5
-
0
-

CZechBoY napsal:
k čemu XHTML 1.1 ?



Samozřejmě může být Xhtml 1.0 nebo HTMl Já preferuji XHtml proto jsem se o něm zmínil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.231.–
Audiatur et altera pars – Budiž vyslyšena i druhá strana
CZechBoY+4
Věrný člen
15. 11. 2010   #6
-
-2
-
Mimo téma

v čem je XHTML lepší než HTML?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
15. 11. 2010   #7
-
+4
-
Informačně přínosné

To CZechBoY : lepsi zvyky.. vse ma zacatek a konec.. pripadne oboji naraz
zadnej paskvil, kde se otevre tisic a jeden tag a pak nic neuzavre

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ahojte
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
15. 11. 2010   #8
-
+1
-
Zajímavé

Nevím, jestli se to někomu podařilo uvést do praxe, ale četl jsem o vytvoření broswer gamesky pomocí MySQL a flashe, ale nevím co je na tom pravdy, nezajímám se ani o flash ani o broswer hry

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.127.160.–
17. 12. 2011   #9
-
-2
-
Mimo téma

#1 haji
Jednoduché, nauč se buď programovat ve flashi, pokud to chceš mít přehledné a pěkné a nebo pokud chceš prostě jen prostou hru bez nějakých vymožeností pro hry určených tak HTML + PHP + MYSQL + JAVASCRIPT.

Pokud ovšem nemáš žádné zkušenosti s programováním, je to opravdu běh na dlouhou trať a nic moc suprového opravdu nevytvoříš...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.201.21.–
Drahoš
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
22. 12. 2011   #10
-
-3
-
Otravné

martinbarta
Nechápu, co myslíš tím "přehledné a pěkné". Kód může být přehledný jak v jazyce flash, tak i v PHP a JavaScriptu. Co se týče vzhledu, tak je to spíš grafická záležitost a s programováním to nemá skoro vůbec nic společného. Jasně, každý programovací jazyk má sice své hranice, ale třeba v JavaScriptu se možnosti v posledních pár letech zvětšily zejména díky webovým frameworkům a novým technologiím. V PHP se stále zlepšuje OOP model a s pomocí nějakého MVC frameworku, jako je třeba Zend nebo Nette se dají vyvíjet aplikace daleko přehlednější a komplexnější než tomu bylo dřív.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.61.–
13. 1. 2012   #11
-
0
-

Ta přehlednost a pěkná grafika nebyla k tomu kódu, ale ke grafice. PHP ti opravdu neudělá věci jako Flash.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.218.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
13. 1. 2012   #12
-
0
-

#11 martinbarta
PHP beží na serveru a pro klienta může generovat libovolný obsah. Na straně klienta pak samozřejmě i bez Flashe lze dosáhnout stejné kvality i kdyby to bylo třeba jen primitivním přepínáním statických obrázků. O canvas, svg a webgl nemluvě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Anonym
~ Anonymní uživatel
454 příspěvků
15. 3. 2012   #13
-
0
-

Chcem sa opýtať či nestačí na výrobu browser hry len PHP? Treba to všetko kombinovať?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.26.166.–
Franceq+1
Stálý člen
26. 3. 2012   #14
-
+5
-
Informačně přínosné

Tak HTML a  PHP je minimum co potřebuješ na hru pro jednoho hráče (opravdu hodně jednoduchou...doporučuji i css, protože alespoň základní grafika a layouty se hodí :DD ) možná kdyby ses chtěl trápit se souborama, tak by to šlo i pro více hráčů...ale na to je mnohem lepší pracovat s MySQL, která ti zajistí komunikaci s hráčema a veškeré tabulky (většina browserových her v dnešní době je jen hromada tabulek boostlá grafikou) a ten JavaScript je něco, co udělá hru mnohem více dinamickou (hlavně ajax), takže při jakékoliv změně se nemusí stránka načítat znova, dovolí ti to dělat animace a je to pro uživatele (hráče) mnohem příjemnější...v dnešní době se už nemusíš moc starat o to, jeslti uživatel má nebo nemá JS, protože drtivá většina uživatelů ho má zaplý a pokud vím, tak i mobilní verze prohlížečů ho mají, takže je to bez problému....tímto výčtem jazyků a NěcoJakoJazyků jsme na číslu 5 (HTML, CSS, PHP, MySQL, JavaScript), které je opravdu dobré umět pokud chceš dělat browser hru (nebo i jen programovat weby)...není to nic hrozného, dá se to naučit za měsíc, ale hodně taky záleží jak konkrétně to naprogramuješ...návrch databáze, co nejméně zatěžovat server, atd....to se už učí roky a chce to praxi...sprasit skoro všechno budeš umět po týdnu programování :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.133.8.–
Neřeknu
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
19. 4. 2012   #15
-
0
-

#1 haji

to neni jen tak, musíš se naučit různé programovací jazyky (HTML, PHP, JavaScript, MySQL, ...) ale pokud chceš tak já se o to pokouším a zkušenosti mám, můžeš se přidat k nám pokud by jsi nám tam tedy k něčemu byl... napiš mi na help.mzftv@gmail.com co umíš a trochu se představ a uvidíme

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.210.–
Neřeknu
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
19. 4. 2012   #16
-
-2
-
Mimo téma

sry ja nečetl ty komenty ja se na tomhle webu jeste nevyznam takze jsem odpovedel jaksi špatně myslel jsem že k tomu žádné odpovědi ještě nemá :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.210.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
4. 5. 2012   #17
-
+1
-
Zajímavé

Mnohem víc důležité než umět kreslit a programovat v kterémkoliv web. programovacím jazyce je mít originální nápad a dobře promyšlené algoritmizace jednotlivých prvků. Například, když jsem se pokoušel o svou hru, celou jsem jí nejprve (její ekonomický a vojenský modul) napsal v Excelu). 

Programovací (skriptovací) jazyk PHP je jednoduchý, ač dost často si lidi myslí, že je to jazyk, ve kterém jde jen o "echo,if,else,$neco". Každopádně by Ti ke klasické browser hře stačil. Uvedu-li příklad - Travian, Webgame, WorldWar, apod. všechny tyto hry jsou postavené na procedurálním nebo objektovém PHP.

Spíš Ti doporučuji zaměřit se na originální a jedinečný nápad, algoritmy a strategii hry. Případné programátory zaplatit. Existuje mnoho dobrých i zkušených studentů, kteří Tě neokradou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
26. 5. 2012   #18
-
0
-

Chcel by som sa spýtať že mám veký nápad na vytvorenie nejakej hry a mám otázku treba nato nejake programy ak hej prosim napiste ake a ako urobim aby sa to dalo na net tiez pls napiste :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.3.–
Peppy0
Stálý člen
26. 5. 2012   #19
-
+1
-
Zajímavé

#18 Michal
skús sa najprv naučiť čo je to FTP.
Potom ako nejako funguje HTTP.
Potom nejako natlač do hlavy HTML a CSS...
potom PHP a JS...
potom nejaké to SQL...
potom uvažuj o hrách...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.183.–
Qt, QML, C++
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
27. 5. 2012   #20
-
0
-

ok to viem vsetko :D ale chcem sa spytat ze ked mam domenu zakupenu cez aky program to tam mam publikovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.3.–
Peppy0
Stálý člen
27. 5. 2012   #21
-
0
-

#20 Michal
keby si vedel, nepýtal by si sa.
(FileZilla, Total Commander...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.149.–
Qt, QML, C++
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
29. 5. 2012   #22
-
+1
-
Zajímavé

Myslím, že téma je zbytečný, možná aby si xx lidí nahnalo příspěvky. Je to jako vysvětlovat slepci jak postavit puzzle. Všichni se akorát opakují. Lock.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 35 hostů

Podobná vlákna

Browser — založil namr

Predelani browser hry — založil haji

WPF Browser aplication — založil Tomas

'Offline web browser' — založil SIMPLiCITY

Web Browser v javě. — založil richard.zavodny

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý