Problem s více okny vytvorenych dynamicky – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problem s více okny vytvorenych dynamicky – Delphi – Fórum – Programujte.comProblem s více okny vytvorenych dynamicky – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Remder0
Návštěvník
14. 11. 2010   #1
-
0
-

Dělám chat a když chci s někým psát vyberu někoho z kontakt listu a pro něj dynamicky vytvorím nový formulár s komponentami. Jenže problém je v tom že když chatuju s více lidmi vytvoří se více formulářu ale všechno chodí jen do posledně vytvořeného, tak hledám vhodný způsob jak označit jednotlivé formuláře abych vědel s kterým mám pracovat a do kterého mam odesílat data.

Napadlo mě že při vytvoření formuláře mu dam Tag a podle toho potom vybíram jednotlivá okna jenže nevím jak pote vybírat jednotlivé formy do kterých se bude psát.

Ještě mě napadlo ze misto deklarace (napr Okno:TForm) napsat (Okno: array of [1..50] of TForm) a pote bych vedel jak vybirat ruzne formy jenze to me omezuje na urcity pocet moznych otevrenych oken a jeste nevim jestli je to vhodne vzhledem k mistu v pameti kdyz bych tento zpusob musel aplikovat i na mema a tlacitka v tom formu.

Prozatím jeto napsany v této podobě(bez zmen velikosti atd):

var  formChat:TForm;memoRec,memoWri:TMemo;btnSend:TButton;

procedure Tform1.novyForm;
begin
formChat:=Tform.CreateNew(Form1);
formChat.show;
memoRec:=TMemo.create(self);
memoRec.Parent:=formChat;
memoWri:=TMemo.create(self);
memoWri.Parent:=formChat;
btnSend:=TButton.Create(Self);
btnSend.parent:=formChat;
end;


potom uz jen pisu memoRec.lines.add(prijatytext);

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.35.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
15. 11. 2010   #2
-
0
-

Každý formulář používáš ke spojení s daným protějškem - otevřeš si pro každého soket. Takže soket je součástí formuláře a data, které přijdou do soketu vypisuješ do formuláře, který ho drží - pak s tím nebudeš mít žádné problémy. A jakou datovou formu zvolit na uložení formulářů? Jestli nějakou opravdu potřebuješ, tak potom seznam (neznáš počet a ten aktuální se bude dynamicky měnit).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Remder0
Návštěvník
15. 11. 2010   #3
-
0
-

Hm tím co jsi napsal myslíš to abych pri vytvoření dalšího formu vytvořil i další socket? Nebo vytvorit tolik socektu jako mam kontaktu(tohle by asi nevyresilo muj problem protoze se ted nepripojuji primo ale vsechno jde pres server)?

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.35.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
15. 11. 2010   #4
-
0
-

Myslel jsem to takto: 1 jméno v seznamu = 1 soket = 1 formulář, ale když to máš přes server ...

A samozřejmě nevím, jak to máš řešené přes server, ale v tom případě ti stačí "struktura", kde budeš mít spárovaného uživatele a formulář (soket budeš mít tedy společný pro všechny), protože data od serveru musíš mít označená od koho jsou. Pokud nemáš, tak nemáš šanci správně zacílit do správného formuláře.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Remder0
Návštěvník
15. 11. 2010   #5
-
0
-

Diky za rady. S posilanim pres server problem nemam, vzdy kdyz poslu zpravu tak poslu od koho je, pro koho je a potom samotny text, ale pouziji teda vice socketu to by mohlo vyresit muj problem.

Muj problem totiz vezi jenom vtom, ze kdyz vytvarim formy dynamicky a vytvorim jich treba 5 a vsechny maji stejne jmeno a stejna jmena komponent a ja nevim jak zacilit na kazdy znich zvlast, ale kdyz na kazdy dam socket tak ten se pripoji k serveru odesle mu ze prijima data jen od napr uzivatele1 a potom kdyz mi treba bude psat uzivatel1 tak to rovnou pujde do toho dynamicky vytvorene socketu a ne do socketu ktery je na kontakt listu.

To by mohlo fungovat ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.35.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
16. 11. 2010   #6
-
0
-

Tak samozřejmě to by ten problém řešilo, ale tobě stačí spárovat uživatele a formulář, který můžeš rozlišovat podle reference, nějakých svým unikátním ID .... a stačí ti ten jeden soket. Sám vidíš, že možností, jak to řešit je dost a výběr je jen na tobě :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Komunikace mezi okny c# — založil pejtrik

Dynamicky scatter — založil adam.beno

Dynamicky banner — založil Peter P.

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý