Problem s aktualizaci – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problem s aktualizaci – MySQL – Fórum – Programujte.comProblem s aktualizaci – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

turbo-snek0
Newbie
15. 11. 2010   #1
-
0
-

Zdarvim, mam script na zadavani do DB, ale jakmile tu stranku znovu aktualizuju, tak se mi to do DB znova hodi. Prosim o pomoc

<HTML>   

<HEAD>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html;windows-1250">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="GENERATOR" content="PSPad">
<meta name="webdesign" content="Turbo-Snek">
<meta name="code" content="Turbo-Snek">
<TITLE>Vkladaní dat do DB přes formulář</TITLE>
</HEAD>
<BODY>

<form method="POST" action="news_send.php">
<table border="0">
<tr>
<td>Zadejte svoje jméno: </td>
<td><input name="autor" type="text"></td>
</tr>
<tr>
<td><textarea name="text" cols="73" rows="30"></textarea></td>
</tr>
<tr>

<td><input name="odeslat" type="submit" value="Odeslat"></td>
</tr>
</table>
</form>


<?php

$connection = mysql_connect("localhost", "root", "vertrigo") or die("Nepodařilo se připojit k databázi");
mysql_select_db("novinky") or die("Databáze pravděpodobně neexistuje");


mysql_query("INSERT INTO news (autor,text) VALUES ('$autor' , '$text')")
or die (mysql_error());



?>


</BODY>
</HTML>


a jeste bych potreboval poradit, aby se mi do DB automaticky hodil datum, kdy to do te DB bylo vlozeno a pak si ho normalne vypisu. Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.60.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
16. 11. 2010   #2
-
0
-

Tady je ukazkovy kod, se kterym si snad chvili vystacis. Potom se vrat ke kroku, ktery jsi preskocil - cteni dokumentace.

<?php

if (isset($_POST['submit_test'])) {
$autor = $_POST['autor'];
$text = $_POST['text'];
if (get_magic_quotes_gpc()) {
$autor = stripslashes($autor);
$text = stripslashes($text);
}
connect ...
$autor = mysql_real_escape_string($autor);
$text = mysql_real_escape_string($text);
mysql_query("INSERT INTO news (autor, text, datum) VALUES ('$autor', '$text', NOW())");
header("Location: ?xx=".microtime());
exit;
}
?>
<html><body>
<form method="post" action="">
<input name="submit_test" type="hidden" value="1">
...
</form>
</body></html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
turbo-snek0
Newbie
16. 11. 2010   #3
-
0
-

diky, ale porad, kdyz to aktualizuju, tak se mi to do DB znova odesle

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.60.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
16. 11. 2010   #4
-
0
-

presmeruj si to pomoci hlavicek na tu samou nebo jinou stranku.. vysledek je, ze to neulozi znova ani pri zpet

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý