Overenie formulara, asi chyba v zapise – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Overenie formulara, asi chyba v zapise – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comOverenie formulara, asi chyba v zapise – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

JosePar0
Duch
17. 11. 2010   #1
-
0
-

nevie niekto kde som urobil chybu? napisem iba relevantne prikazy:
html:
<label for="m">meno :</label> <input id="m" type="text" name="meno" size="30" maxlength="30" value="" >

<INPUT TYPE="submit" VALUE="Klikni sem!" onClick="kontrolaPola(meno.value);return pokracuj;">

javascript:
function kontrolaPola(vypln)
{
if (vypln.value=="")
{
alert("Nevyplnil si pole!!!");
pokracuj=false;
}
else pokracuj=true;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.160.135.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
17. 11. 2010   #2
-
0
-

Pár chyb tam je...prvně bych obalil inputy formem, pár úprav ve volání i v samotné funkci...ve výsledku si můžeš tu funkci i přepsat na kontrolu pole a ne formu.

<form name="formular" onsubmit="return kontrolaFormu(this);" action="nekam" method="post">

<label for="m">meno :</label> <input id="m" type="text" name="meno" size="30" maxlength="30" value="" />
<inout type="submit" value="Klikni sem!" />
</form>
JavaScript:
function kontrolaFormu(form) {

if(form.meno.value=="") {
alert("Nevyplnili jste jmeno.");
return false;
} else {
return true;
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.142.–
JosePar0
Duch
17. 11. 2010   #3
-
0
-

To Nefaritus :
dakujem. este by som sa spytal jednu vec. hladal som aj informacie na internete ale nefungovalo zatial nic. zase pridam len relevantne prikazy:
vlastnosti formulara som napisal take ake ste napisali
html:
<label for="s">Pohlavie:</label><br>
<input type="radio" id="s" name="pohlavie" value="muz">Muz<br>
<input type="radio" name="pohlavie" value="zena" >Zena<br><br>

javascript:
if (form.muz.checked== false && form.zena.checked==false )
{
alert("Nevyplnili ste si pohlavie");
document.getElementById('pohlavie').style.background='#FF0000';
return false;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.160.135.–
CZechBoY+4
Věrný člen
18. 11. 2010   #4
-
0
-

nemá tam náhodou bejt if(form.pohlavie==null) ? nebo něco takovýho bych tam očekával a ne ošetřovat všechny checkboxy

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
19. 11. 2010   #5
-
0
-

Ano ano, přesně jak říká CZechBoy...máš input s namem pohlavi a ty musíš pracovat s namem (muz a zena uz jsou hodnoty toho pohlavi). Takže input s namem pohlavi může nybývat hodnot muz nebo zena nebo null. Takže řešení, co je v příspěvku nad tímto, by mělo být správné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.142.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Overenie vstupu chyba — založil Griendor

Asi chyba — založil Vítězslav Titl

Refresh pri zapise do mySQL — založil fefe

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý