Mám okno a v něm chci mít TreeView, kterému může uřivatel měnit šířku. Nevím ale jak dovolit uživateli pouze změnu šířky, nikoliv i výšky. Oknu TreeView jsem přidal vlastnost WS_THICKFRAME, poté jsme zkoušel odchytávat zprávy o změně velikosti. Stále se ale uživateli mění kurzor u libovolné strany, stále jde díky změně šířky ze dvou směrů oknem posunovat... Prostě bych potřeboval přidat vlastnost WS_THICKFRAME pouze levému okraji okna.
Zkoušel jsme hledat na MSDN, ale k ničemu vhodnému jsem nedošel.
Nenasměrovali byste mě?
Fórum › C / C++
WinAPI změna velikosti dětského okna pouze v jednom směru
A to máš to TreeView něco jako ve stylu MDI nebo jak to máš? To jsem nepobral :)
Jinak jde mnohé. Přes WM_SETCURSOR lze potlačit nechtěné šipky. Přes zprávy typu WM_GETMINMAXINFO a WM_WINDOWPOSCHANGING lze ovlivnit možnost pohybu. Ovšem všechno záleží na tom, jak to máš, třeba to jde ještě snadněji :)
Píšu v čistém API, používám TreeView z Control Library.
Metoda zachytávání zpráv se mi moc nelíbí - proto jsme ji dál nerozvíjel; mířím směrem "přece se jedná o celkem běžný problém", tak hledám nějaké jednodušší řešení. Pouze potřebuji mít TreeView, který je ukotvený vlevo v rodičovském okně, uživatel může ovlivňovat jeho šířku.
To yaqwsx : Dělat něco v API a nechtít zachytávat zprávy je tak trochu protimluv :). Nevím, jestli je to tvůj případ, ale v tomto článku (http://programujte.com/?akce=clanek&cl=2009092400-aplikace-ve-win32-api-pruzkumnik-) jsem TreeView ukotvil vlevo a uživatel může měnit pouze jeho šířku. Je to ono nebo to chceš jinak?
To liborb : Díky, už to mám, nasměroval jsi mě správným směrem - stále jsme přemýšlel nad vlastnostmi oken, ale udělat wrapper pro 2 okna mě nenapadlo. Stále neumím myslet ve WinAPI
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Otevírání zcela jiných oken pomocí Pascalu, změna velikosti základní… — založil Khalashnikovf
C# Form - Zatvorenie detského okna — založil Pekub
Zmena smeru s mínusom — založil Peter
Winapi navržené pouze pro c? — založil Damian
Otevření okna v plné velikosti — založil Jorya
Moderátoři diskuze