ATMEGA 16 JTAG ICE problem – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

ATMEGA 16 JTAG ICE problem – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comATMEGA 16 JTAG ICE problem – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
GeorgeW0
Newbie
14. 11. 2006   #1
-
0
-

Dobry den
postavil jsem si JTAG progDebug podle : http://www.scienceprog.com/build-your-own-avr-jtagice-clone/#article
Staticky fungoval a jal jsem se ho programovat PonyProgem. Cize jsem ho naflasoval firmwarem pomoci tohoto programku pomoci ISP rozhrani. Proslo programovani pro jistotu jsem ho dal precist a jelikoz bufer byl stejny dal jsem ho configurovat dle :http://www.scienceprog.com/wp-content/uploads/2006i/JTAGICE/Bootloader_fuses.JPG . Vse probihalo dobre a asi ve tri ctvrtine to zahlasilo Error. Od te doby je to mrtvy. Pony prog hlasi error i pri vymazu obvodu. Potreboval bych ho nejak vymazat. Poradi nekdo ?

Dekuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Ondrej Karas
~ Redaktor
0
Věrný člen
14. 11. 2006   #2
-
0
-

To GeorgeW:

Zrejme doslo jen k castecnemu nastaveni fuse bitu a tedy tech, ktere urcuji zdroj hodin. Doporucuji privest na vstup hodin externi hodinovy signal... Mel jsem stejny problem s jinou deskou...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Nejhorší není nemít práci. Nejhorší je nechtít práci...
GeorgeW0
Newbie
14. 11. 2006   #3
-
0
-

Jezkovy voci no jo jsem si vzpomel, ze sem vzal merak a hledal jestli nemam chybu v zapojeni, prodoze ten tistak jsem delal doma a zjistil jsem, ze krystal byl priletovan jen jednou nozkou na druhe byl studenak > SMD pouzdro. No a jakou frekvenci hodinovyho signalu ? A na jakou nozku, trosku detalneji S AVR teprve zacinam a prvni fiasko.... Jeste jsem se dival ociloskopem tak hodiny do nej dou z pony progu taky ale neodpovida . na krystalu je cca 0.6 V coz je jasny ze nekmita...

diky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
GeorgeW0
Newbie
15. 11. 2006   #4
-
0
-

Hm tak bohuzel nezadarilo se. Privedl jsem z generatoru na vstup XTAL1 1Mhz a porad chyba synchronizace obvodu?:ms_0152:?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ondrej Karas
~ Redaktor
0
Věrný člen
18. 11. 2006   #5
-
0
-

Jednou z moznosti je, ze byl nastaven oscilator na rezervovanou moznost - neznam moznost jak takhle nastavenej obvod zprovoznit. Taky bych ale pred zahozenim do kose vyzkousel vsechny rozsahy frekveci az do 8 MHz

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Nejhorší není nemít práci. Nejhorší je nechtít práci...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý