PHP jako první programovací jazyk? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP jako první programovací jazyk? – PHP – Fórum – Programujte.comPHP jako první programovací jazyk? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hammic0
Duch
21. 11. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je dobré se jako první programovací jazyk učit PHP?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.5.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
21. 11. 2010   #2
-
0
-

Použij hledání, už se to tu řešilo několikrát. Obecně se ale php jako první jazyk moc nedoporučuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
besters0
Newbie
22. 11. 2010   #3
-
0
-

z_moravec napsal:
Použij hledání, už se to tu řešilo několikrát. Obecně se ale php jako první jazyk moc nedoporučuje.



Ovšem taky záleží na potřebách jedince. Jelikož PHP je pro základní využití adekvátní a né moc obtížné.
Každopádně je rozdíl ve tvorbě , pokud jde o vývoj webových stránek je nejdůležitější : XHtml 1.1/Html, CSS , (?AJAX?) , (PHP,ASP)
z dnešní vyšší dostupnosti služeb ASP bych možná i jako PHP programátor dokázal doporučit ASP, jelikož je to obdoba C# ,kde se dá využít i jako deskopové programování napojené na DB. Ale zezačátku doporučuji nějaké compendium , či knihu na toto téma.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.231.–
Audiatur et altera pars – Budiž vyslyšena i druhá strana
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
22. 11. 2010   #4
-
0
-

Pokud tě programování baví, tak tě PHP nezastaví :). A pokud to myslíš s programováním vážně, tak si vyber třeba Python (nebo Pascal, C), protože o jazyku to sice není, ale ... PHP bych nezačínal ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
Hammic0
Duch
22. 11. 2010   #5
-
0
-

Takže má smysl začínat s pascalem ikdyz je to "mrtvy jazyk"?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.5.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
22. 11. 2010   #6
-
0
-

To Hammic : v praci jazyk se syntaxi pascalu pouzivame.. nejde o mrtvej jazyk.. jde o to, ze byl vytvorenej pro vyuku a to jeste porad zastat dokaze

kdyby nekdo udelal odnoz C ktera bude hlidat rozsahy a podobne tak by to bylo podobne
(ostatne ono by se to dalo udelat i v C++ a tridach)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mergl0
Newbie
23. 11. 2010   #7
-
0
-

Podle toho co se chystáš programovat.
Pokud zamýšlíš dělat webové stránky třeba i složitějšího rázu (eshopy atd..) PHP by ti mělo stačit.
U každého projektu záleží z 95% na programátorovi a z 5% na dipozicích programovacího jazyka. A možná i to jsem přehnal.
Jestliže se naučíš problémi logicky řešit není problém lehce změnit syntaxi, podle toho včem programuješ.
Je pravda že PHP svou jednoduchostí vytváří velice špatné programátorské navyky. (Přetypování, pointry, ignorace logických chyb atd..)
Na druhou stranu je jednoduché takže se ho lehce naučíš a ty navyky nejsou takový problém. Ja v PHP dělám 7 let a napsat program v C, pascalu nebo paythonu mi nedělá problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.133.–
Hammic0
Duch
23. 11. 2010   #8
-
0
-

A co třeba takovej Python na začátek....má to smysl?
Tim PHP se mi začínat nechce právě kvůli těm špatným programátorským návykům.
A se samotným PHP si v budoucnu stejně asi nevystačim, takže začít něčim jiným než PHP asi v tomhle ohledu vadit nebude.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.5.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
23. 11. 2010   #9
-
0
-

To Hammic : co sem koukal tak python ma vyrazne odlisnou syntaxi nez C... ta je nejcasteji pouzivana..
na druhou stranu by naucil striktne odsazovani .. protoze jsou tam bloky brane podle odsazeni..

proste zalezi jen na tobe co s tim v budoucnu planujes

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Hammic0
Duch
25. 11. 2010   #10
-
0
-

Nakonec po přečtění několika diskusich tady na foru jsem se rozhodl zacit s Pythonem.
Začínam se učit podle tohohle návodu: http://www.geon.wz.cz/livewires/

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.5.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
25. 11. 2010   #11
-
0
-

Dobrá volba ;) a pokud nestrádáš, tak bych i doporučil nákup nějaké knihy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
Martyn0
Newbie
25. 11. 2010   #12
-
0
-

Nebo pokud umíš anglicky, tak na internetu je volně dostupná kniha Dive in Python.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.128.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 31 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý