Ciastocne nulovanie matice v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ciastocne nulovanie matice v C – C / C++ – Fórum – Programujte.comCiastocne nulovanie matice v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
pietro620
Návštěvník
21. 11. 2010   #1
-
0
-

Uvedte vynulovanie dvojrozmerného poľa, teda matice pod hlavnou diagonálou a vrátane jej.

Pôvodná matica | Čiastočne vynulovaná
1 5 7 9 4 | 0 5 7 9 4
5 8 3 2 0 | 0 0 3 2 0
9 4 6 7 8 | 0 0 0 7 8
7 5 3 7 1 | 0 0 0 0 1
8 5 3 6 1 | 0 0 0 0 0

Naprogramoval som v C a nie C++

   

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int tab[n][n];
void nulovanie()
{
int i, j:
i=0;
while (i<n)
{
j=0;
while (j<=1)
{
tab[i][j]=0;
j=j+1;
}
i=i+1;
}

}
printf("");
return 0;
}

Mam to chybne. Na chybu nemozem prist. Prosim Vas pomozte mi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.68.234.–
Reklama
Reklama
palikem0
Newbie
21. 11. 2010   #2
-
0
-

To pietro62 : Máš tam chybu v tomto cykle : while (j<=1). Podla mňa by tam malo biť while (j<=i). Pokial som ťa spravne pochopil, s tím čiastočným nulovaním.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.56.–
KIIV+42
God of flame
21. 11. 2010   #3
-
0
-

To palikem : souhlas

jeste mi tam absolutne nesedi pocet zavorek } ...
sice je tam nejakej pokus o odsazovani ale jako by se to tech zavorek netykalo

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
pietro620
Návštěvník
21. 11. 2010   #4
-
0
-

Ja som zacinal takto:

  

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int tab[n][n];
void nulovanie()
{
int i, j:
i=0;
while (i<n)
{
j=0;
while(j<(i+1)){
tab[i][j]=0;
j++;
}

}
printf("");
return 0;
}


Ale moze byt aj takto:

 

while (i<n)
j=0;
while (j<=1)
Tab [i][j] = 0;
j=j+1;
i=i+1,


Prosim Vas pomozte mi. Ja som len zacinajuci programator.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.87.94.–
petr.satka0
Newbie
21. 11. 2010   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.175.–
KIIV+42
God of flame
21. 11. 2010   #6
-
0
-

To pietro62 : to urcite nemuze.. chybi ti bloky a bez nich se dela jen jeden prikaz..

ja treba delam:

#include <stdio.h>

#include <stdlib.h>

int tab[n][n];

void nulovanie() {
int i, j:
i=0;
while (i<n) {
j=0;
while(j<(i+1)) {
tab[i][j]=0;
j++;
}
}
printf("");
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 77 hostů

Podobná vlákna

Nulovanie premenej — založil johnw

Matice — založil plsicek

Matice — založil alda66

Matice — založil nettinka

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý