Prosim pomoc s faktorialem – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Prosim pomoc s faktorialem – Visual Basic – Fórum – Programujte.comProsim pomoc s faktorialem – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Psycho
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
22. 11. 2010   #1
-
0
-

Dobry den s visual basic teprve zacinam ale potreboval bych udelat Formular na faktorial kde by bylo osetreni textu, nuly, zapornych cisel, desetinnych cisel... mohl by jste me prosim nekdo pomoct na napsat sem kod? Dekuji.. :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.204.234.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
22. 11. 2010   #2
-
0
-

Formulář ... editační pole, tlačítko, label na výsledek. Pokud nenajdeš ve vlastnostech editačního pole možnost "pouze čísla", tak jednoduché ošetření (po stisku tlačítka) je převést řetězec z editačního pole na celé neznamenkové číslo a znovu ho zpět převést na řetězec a tyto 2 řetězce porovnat. Když jsou stejné, tak počítat faktoriál a když ne tak zahlásit chybu. Není to sice úplně 100%, ale když nic nemáš, tak lepší než drátem do oka :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
22. 11. 2010   #3
-
0
-

Formulář ... editační pole, tlačítko, label na výsledek. Pokud nenajdeš ve vlastnostech editačního pole možnost "pouze čísla", tak jednoduché ošetření (po stisku tlačítka) je převést řetězec z editačního pole na celé neznamenkové číslo a znovu ho zpět převést na řetězec a tyto 2 řetězce porovnat. Když jsou stejné, tak počítat faktoriál a když ne tak zahlásit chybu. Není to sice úplně 100%, ale když nic nemáš, tak lepší než drátem do oka :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
CZechBoY+4
Věrný člen
26. 11. 2010   #4
-
0
-

faktoriál víš jak spočítat?
je tojednoduchý FOR cyklus s pevným počtem opakování (číslo k faktorizaci), vždy jen vynásobíš aktuální číslo v cyklu s dočasným faktoriálem

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.165.–
bk26010
Duch
31. 1. 2011   #5
-
0
-

Sice už je to mrtvé téma,ale kdyby se uživatel vrátil.

Public Class Form1
Public Function Factorial(ByVal Number As Integer) As String
Try
If Number = 0 Then
Return 1
Else
Return Number * Factorial(Number - 1)
End If
Catch ex As Exception
Return ex.Message
End Try
End Function

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
Dim num As Integer
num = Val(InputBox("Zadej číslo pro Faktorial"))
MsgBox(Factorial(num), 10, "Výsledek Faktoriálu")
End Sub
End Class

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.115.–
CZechBoY+4
Věrný člen
6. 2. 2011   #6
-
0
-

ve VB je funkce Factorial? tak to je haluz :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
nervak0
Věrný člen
6. 2. 2011   #7
-
0
-

Není, proto si ji napsal ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
CZechBoY+4
Věrný člen
7. 2. 2011   #8
-
0
-

nechápu jak můžeš ve funkci Factorial returnovat funkci Factorial...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
PaRi
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
7. 2. 2011   #9
-
0
-

To CZechBoY :
>>nechápu jak můžeš ve funkci Factorial returnovat funkci Factorial...

Říká se tomu REKURZE. Další použití je třeba při procházení stromů a pod.

PaRi

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.127.199.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Prosím o pomoc — založil mergle

Prosím pomoc — založil Matej

Prosim pomoc — založil Ninus

Prosím o pomoc!! — založil Michal

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý