[C#] Výměna barevných kroužků – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

[C#] Výměna barevných kroužků – .NET – Fórum – Programujte.com[C#] Výměna barevných kroužků – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Wasp0
Newbie
25. 11. 2010   #1
-
0
-

Učím se na zkoušku a koukám že v tom lítám. :smile1: Nevím si rady s výměnou barevných kroužků.

V zadání je, že po spuštění programu se nakreslí 2 kroužky, jeden červený a druhý modrý a po stisku tlačítka si vymění pozice.
Přikládám kod nakreslených dvou barevných kroužků.

Poradí někdo?

namespace WindowsFormsApplication1

{
public partial class VymenaKrouzku : Form
{
public VymenaKrouzku()
{
InitializeComponent();
}

private void VymenaKrouzku_Paint(object sender, PaintEventArgs e)
{
Graphics kp = e.Graphics;

kp.DrawEllipse(Pens.Blue, 30, 30, 100, 100);
kp.DrawEllipse(Pens.Red, 170, 30, 100, 100);
}

private void TlacitkoVymen_Click(object sender, EventArgs e)
{

}
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.31.11.–
začátečník v oblasti programování, prosím o trpělivost =)
danik
~ Anonymní uživatel
20 příspěvků
25. 11. 2010   #2
-
0
-

Kdyz mas ty krouzky jen dva tak treba takto:



private int stav = 30;

private void VymenaKrouzku_Paint(object sender, PaintEventArgs e) {
using (Graphics kp = e.Graphics) {
kp.DrawEllipse(Pens.Blue, stav, 30, 100, 100);
kp.DrawEllipse(Pens.Red, 200 - stav, 30, 100, 100);
}
}

private void TlacitkoVymen_Click(object sender, EventArgs e) {
stav = 200 - stav;
VymenaKrouzku.Refresh();
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.32.–
Wasp0
Newbie
25. 11. 2010   #3
-
0
-

To danik : Děkuji za pomoc :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.31.11.–
začátečník v oblasti programování, prosím o trpělivost =)
CZechBoY+4
Věrný člen
25. 11. 2010   #4
-
0
-

když to nakreslíš pomocí Rectanglu tak využiješ proměnných..
pen pero1=new pen(...); //nadefinuješ pero pro první
pen pero2 = new Pen(...); //pro druhý pero
rectangle ctverec1 = new Rectangle(...); //nadefinuješ první souřadnice
rectnagle ctverec2 = new Rectangle(...); //druhý
DrawEllipse(pero1,ctverec1); //nakreslíš
DrawEllipse(pero2,ctverec2); //druhý

Clear(this.BackColor); //pak smažeš plátno
DrawEllipse(pero2,ctverec1); //nakreslíš elipsu s perem2 ale souřadnicema elipsy1
DrawEllipse(pero1,ctverec2); //a zase prohodíš jen pero a souřadnice

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
danik
~ Anonymní uživatel
20 příspěvků
26. 11. 2010   #5
-
0
-

To CZechBoY : tvuj prizpevek rika jen ze DrawEllipse muze jako parametr vzit Rectangle misto souradnic..

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.32.–
CZechBoY+4
Věrný člen
26. 11. 2010   #6
-
0
-

jojo přesně tak, pak jen změníš barvy

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Výmena prvkov — založil Berri

Vymena hodnot v poli — založil Onsi

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý