Php session, pridanie – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Php session, pridanie  – PHP – Fórum – Programujte.comPhp session, pridanie – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Tilda
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
26. 11. 2010   #1
-
0
-

Cao, potrebujem poradit s PHP... mam dva subory:

formular.php, na ktorom sa nachadza formular, v ktorom sa vyplni meno a priezvisko a toto sa odosle metodou get na spracuj.php

spracuj.php, ktory ma v sebe na zaciatku pole objektov, ktore ukladam aj do session:

$pole = array();

$pole[] = new Osoba("Janko", "Hrasko");
$pole[] = new Osoba("Jozko", "Mrkvicka");

$_SESSION["osoby"] = $pole;


Tu je aj link naspat na formular, kde by sa mala dat pridat dalsia osoba. Problem je, ze neviem ako to zapisat. Ako pridat dalsiu osobu ziskanu get-om do $_SESSION["osoby"] tak, aby mi tam povodne osoby zostali a tato nova sa vzdy pridala nakoniec?

Dakujem uz teraz za pomoc. Sorry, ze nedavam cely kod, chcem len nazorny priklad ako to urobit, lebo uz dlho hladam a nic...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.97.–
CZechBoY+4
Věrný člen
26. 11. 2010   #2
-
0
-

musíš to někam uložit, třeba do souboru

nevim čeho tím chceš docílit, ale to $pole[] by mělo zajistit že se to přidá do toho pole nakonec, nevim proč rovnou nepoužiješ tu $_SESSION ale to už je jedno($_SESSION['osoby'][]=['jozko','mrkvicka'])
to new Osoba má nějakej význam nebo jen nevíš jak to napsat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Tilda
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
26. 11. 2010   #3
-
0
-

Nemozem pouzivat subory. Ulohou je ulozit dake veci do session premennej a umoznit postupne pridanie dalsich do nej. A ja neviem ako to pridat do session na koniec... new Osoba je novy objekt typu Osoba, mozes to teraz odignorovat
Ak to ulozim do pola, tak po navrate na formular a opatovnom zadani mena a priezviska a mi prepisuje posledna hodnota dokola.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.97.–
insider0
Věrný člen
27. 11. 2010   #4
-
0
-

kdyz pouzijou tvuj kod, tak po malem rozsireni by to mohlo vypadat nasledovne

$pole = (array)$_SESSION['osoby'];

$pole[] = new Osoba("Janko", "Hrasko");
$pole[] = new Osoba("Jozko", "Mrkvicka");

$_SESSION["osoby"] = $pole;

popr si muzes napsat nejaky container pro osoby s vyhledavanim
// inicializace sessions

$_SESSION['osoby'] = new OsobaContainer();

//pouziti
$_SESSION['osoby']->add(new Osoba());
// a pak pripadne
$osoba = $_SESSION['osoby']->get('jozko();

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.96.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Tilda
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
27. 11. 2010   #5
-
0
-

diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.97.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

Pridanie js do php — založil Tayson

Php - SESSION — založil Row

PHP SESSION Začiatočník — založil Majox

PHP - KOSIK session/sql — založil Sigurd.G

Pridanie nového fontu v C# — založil D3vis

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý