Tlacitko a textove pole – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Tlacitko a textove pole – Java – Fórum – Programujte.comTlacitko a textove pole – Java – Fórum – Programujte.com

 

Cyl
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
28. 11. 2010   #1
-
0
-

Zdravíčko, mohli byste mi poradit s tímto problémkem?Mám jednoduché GUI: tlacítko a textove pole.
Jde o to, ze mám GUI s Tlačítkem( jButton1) a textovým polem (jTextField1) a potrebuji, aby se na jTextField vypsal zadaný znak(1) pokaždé, když kliknu na jButton1.

Pridal jsem tedy k jButton1 event KeyPressed, nicméne mi zřejmě cosi chybí. (Opět narážím na neznalost, jsem v tom v podstate zacatecnik a rad bch se naucil jednoduche GUI.)

Zatím mám tedy:
private void jButton1KeyPressed(java.awt.event.KeyEvent evt) {
jTextField1.setText("1");
}

Radu prosím :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.144.151.–
petr.satka0
Newbie
28. 11. 2010   #2
-
0
-

To Cyl :
Necítím se být odborníkem na GUI v Javě, ale pokud vím, tak by se to mělo dělat tak, že implementuješ rozhraní ActionListener a tlačítku předáš metodou addActionListener() odkaz na instanci té tvé třídy implementující ActionListener. Tím vlastně v tlačítku zaregistruješ callback metodu actionPerformed() z ActionListener a tato metoda se pak volá při stisku tlačítka.

A teď znovu a česky :)

jButton1.addActionListener(new java.awt.event.ActionListener() {

public void actionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {
jTextField1.setText("1");
}
});

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.175.–
Reshi0
Duch
3. 12. 2010   #3
-
0
-

Nooo je to tak treba tam pridat action listener aby "pocuval/kontroloval" co sa s tlacitdlom deje a pokial sa nico vykona tak nieco sa udeje.
Ak to programujes v netBeans tak ti mozno dost ulahci pracu s GUI ked vyuzijes vstavany GUI editor ktory ti vyrobi sablonu na zaklade toho co si tam naklikas.
Ak chces vyuzit tuto sablonu tak daj pridat novy subor a tam si nezaklikni Java ale JavaSwingGUIForms. Nasledovne v pravom menu si vyber JFrame form.
Ako sa tak ale divam asi to uz vyuizivas ale jedna vec. Ak chces aby sa po kliknuti na tlacitko nieco spravilo tak musis vyuzit iny event. Key pressed pokial viem sa vztahuje na vstup z klavesnice. Event ktory potrebujes ty je Action Performed (teda nejaka kcia vykonana na tlacitku).
A posledna vec :) Po spravnosti by si mal ze tohoto Frameu len volat metody cize potom ak budes skusat programy kde klikas na tlacitko a pocita ti pocet klikov, tento pocet klikov by mal byt napisany v inej triede: :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.11.–
Kubaair
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
26. 3. 2011   #4
-
0
-

Zdravim potřeboval bych menší radu s GUI. Mám ideu cca tři radioButtony který jsou v grupě s tim že si zvolim jeden z nich a apk kliknu na obyč button a teprve pak se provede akce a to ta kterou jsem si vybral. Díky zvládam vytvořit radioButtony ale reaguje mi to ihned po vybrání. Nenapadá mě jak to v Listeneru ošetřit aby to reagovalo až po kliknutí na teb Button. S GUI více méně začínam takže bych poprosil polopatický vysvětlení. Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.208.25.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý