Odepření klavesnice a myši – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Odepření klavesnice a myši – C / C++ – Fórum – Programujte.comOdepření klavesnice a myši – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Michal0
Návštěvník
15. 11. 2006   #1
-
0
-

Ahoj,
chci udělat program , ve kterém by sem použil
system("shutdown -?") a ktomu zakázal klávesnici a myš,
dále bych rád věděl jak k tomu vypnut? napiši komentář ,
který se objeví na obrazovce a začne odpočítavat.
A je nejak? příkaz na reset ATX zdroje u pc.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
zacatecnik0
Super člen
15. 11. 2006   #2
-
0
-

achjo zase to same.....
jediny co po me lidi za rok chteli naprogramovat bylo : 5 viru a nekolik keyloggeru zadny hezky soft na doma proste nakej shit

ale jak chces je to tvuj zivot:

nerekl si vubec jestli delas consoly nebo okno !


shutdown -? to je dobry ale je videt consola pri pouziti prikazu system();
cili doporucuji:

 

//na zacatku projektu pridej windows.h
// Get a token for this process.

if (!OpenProcessToken(GetCurrentProcess(),
TOKEN_ADJUST_PRIVILEGES | TOKEN_QUERY, &hToken))
_exit(0);

// Get the LUID for the shutdown privilege.

LookupPrivilegeValue(NULL, SE_SHUTDOWN_NAME,
&tkp.Privileges[0].Luid);

tkp.PrivilegeCount = 1; // one privilege to set
tkp.Privileges[0].Attributes = SE_PRIVILEGE_ENABLED;

// Get the shutdown privilege for this process.

AdjustTokenPrivileges(hToken, FALSE, &tkp, 0,
(PTOKEN_PRIVILEGES)NULL, 0);

if (GetLastError() != ERROR_SUCCESS)
_exit(0);

// Shut down the system and force all applications to close.

// tady to si prepis pro consoly
if (!ExitWindowsEx(EWX_SHUTDOWN | EWX_POWEROFF , 0))
{
MessageBox(hwnd, TEXT("Nepoda?ilo se vypnout !"), NULL, MB_ICONERROR);
return -1;
}



dale - blokovani mysi a klavesnice je vec zvana hookovani (hooking) dal bych ti link ale je to jen pro toho kdo vyviji v api pochybuju ze neco takoveho da console a ani wokno neni stopocentni ;) popr. nod zahlasi ze se to tvari jako vir :)


dale - jak k tomu vypnuti napisu komentar ???
prijdes mi jako lamka co nevi ze komentar se dela:
// okoliv
nebo na obrazovku : printf();
popr. v api : MessageBox();

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Michal0
Návštěvník
15. 11. 2006   #3
-
0
-

To zacatecnik: Vím, že se komentář dělá jako // nebo /* ...*/, ale měl jsem na mysli, jak se ti ukáže okno jak ti začne odpočítávat 30 sekund.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
Miroslav Kajan0
Věrný člen
15. 11. 2006   #4
-
0
-

To Michalek: Pravda, jsme tu všichni trochu nechápavý, ale vysvětli tohle:

ak se ti ukáž oknu jak ti začne odpočítávat 30 sekund


nějak pochopitelněji:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Pedro0
Stálý člen
15. 11. 2006   #5
-
0
-

To midin: konzolovy prikaz shutdown ti vyhodi msgbox so spravou, ze sa vypne a odpocitavanim

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Michal0
Návštěvník
15. 11. 2006   #6
-
0
-

To PaLaDiN: Tak jsem to zkoušel a bez vysledku, měl jsme na mysli konzoli, jedené, co mi funguje, je system("shutdown -s");

To midin: To je to, jak ti napíše okno a začne odpočítávat jak tady napsal PaLaDiN.

Ještě jsem měl dotaz. Není něco přímo místo toho shutdown jako vypnutí zdroje? Windows taky po odhlášení a všech oken udělá příkaz pro vypnutí zdroje a PC se ti kompletně vypne.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
zacatecnik0
Super člen
15. 11. 2006   #7
-
0
-

to michalek : vy jste ale vubec nezkousel muj priklad je tam krasne uvedene vypinani PC klidne sem muzu hodit restart nebo odhlaseni lisi se to jen na jedinem radku ;)

mno tak v GUI okne bych vam poradil timer a vterinovy dopovet ale consola je consola cili nevim


muzete rict na co to potrebujete ? jde vam o procviceni programovani nebo na konkretni situaci ? pokud to druhe tak dam svuj program k dispozici

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Michal0
Návštěvník
15. 11. 2006   #8
-
0
-

To zacatecnik: no na oboje, radši bych kompletní zdroj pro konzoli.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
zacatecnik0
Super člen
15. 11. 2006   #9
-
0
-

to slovo kompletni se sem jaksi nehodi jak rikam to co pozadujete po konzoli je nemozne (alespon z meho pohledu ! )

- chcete omezit mys a klavesnici (copak ste to enkdy videl na konzoly ! )
- chcete vypnuti a zaroven odpocet * consola neumi multithreading (alespon sem o tom neslysel - ale jisty to neni necetl sem o tom)


proste tak jak to chcete nelze pod consoly, mozna se pletu ale spis ne :ms_0002:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
eMan0
Stálý člen
16. 11. 2006   #10
-
0
-

Michalek píše:#
# To zacatecnik: no na oboje , rad?i bych kompletn? zdroj pro konzoli



spis bych se zeptal pro? pro consoly ?? pro? to d?lat slo?it? kdy? to jde jednodu?e, nejl?p bych to ud?lal v delphy, sta?? e-book 1001 tip? a trik? pro delphi a je to za 30minut...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal0
Návštěvník
16. 11. 2006   #11
-
0
-

To zacatecnik: ok , mužete ukázat svoji tvorbu? rád bych se na ten program podíval

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
zacatecnik0
Super člen
16. 11. 2006   #12
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Michal0
Návštěvník
17. 11. 2006   #13
-
0
-

To zacatecnik: Já jsem myslel ten první, co ti okamžitě vypne zdroj a odepře klávesnici.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
zacatecnik0
Super člen
17. 11. 2006   #14
-
0
-

achjo achjo je videt ze nemate absolutni paru o pocitacich, vypnuti (softwarov?) PC (myslim okamzite vypnuti zdroje) je absolutni nesmysl !
lze softwarove obslouzit vypnuti pocitace a to fci kterou sem napsal: ExitWindowsEx
dale nerekl jsem vubec ze to blokuje mys a klavesnici


furt naky cracky, viry a podeli, proc kazdej zacatecnik chce delat tyto blbosti ???? ja zacal kvuli hram a programum tyhle blbosti me nikdy nelakali dit nicit je tak snadne ale tvorit ! .....skoda slov.....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
eMan0
Stálý člen
17. 11. 2006   #15
-
0
-

To Michalek: Porad nechapu jestli chces delat neco konretniho nebo jenom tak zkouset, ale staci ti knizka 1001 tip? a trik? k c++/Delphi a tam mas vetsinu techto blbosti

To zacatecnik: co delas za hru? vytvoril jsi uz neco? nakej team?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
17. 11. 2006   #16
-
0
-

to eMan:
ne zacinal sem v gamemakeru a planoval prejit do DirectX ale to bylo moc tezke tak sem zacal C, Win32API a tady zustal protoze hry me uz nebavi, pokud by vsak slo o nejaky jednoduchy algoritmus do tve hra rad ti pomuzu :ms_0580:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Michal0
Návštěvník
18. 11. 2006   #17
-
0
-

To zacatecnik: maš potuchy jak jde třeba udělat v nějaký hře pruhledné domy atd :) ? myslim že se to děla v opengl nebo d3d ale nemám ponětí jak :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
zacatecnik0
Super člen
18. 11. 2006   #18
-
0
-

nejmenuje se to alpha blending ? fakt nevim, jak rikam hry uz me nezajimam. jinak je uplne jedno jestli to delas v DirectX nebo OpenGL jde o vysledek.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
eMan0
Stálý člen
18. 11. 2006   #19
-
0
-

To zacatecnik: ano jmenuje se to blending,

To Michalek:

openGL :
http://nehe.ceskehry.cz/
http://www.mizanin.szm.sk/

pro DirectX je knizka, (find vltava.cz DirectX). Ta knizka ale pojedna opravdu jenom zaklady a vic nepopisuje. Dale na chipCD/DVD vychazeli kurzi DirectX.Da se to najit na netu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Raddo150
Stálý člen
18. 11. 2006   #20
-
0
-

To zacatecnik:pekny program : )

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
18. 11. 2006   #21
-
0
-

to echo112:
dekuji to se vzdy hezky posloucha :ms_0041:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Michal0
Návštěvník
18. 11. 2006   #22
-
0
-

To zacatecnik:zacatencik,tez gratuluji k velmi dobremu vysledku :)

To eMan:drive jsem videl hrace treba jak chodili ve hrach na jistotu protoze videli pres stenu(wallhack)
vzdycky me zajimalo jak to naprogramovat :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
eMan0
Stálý člen
18. 11. 2006   #23
-
0
-

To Michalek: chjo :), zajmas se o samy blbosti :D, njn dneska ta mladez by porad chatovala, hackovala a crackovala :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal0
Návštěvník
18. 11. 2006   #24
-
0
-

To eMan:a proč ne :) ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
Miroslav Kajan0
Věrný člen
18. 11. 2006   #25
-
0
-

To Michalek: Tak si to různě posháněj, Google a hledej, proboha:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Michal0
Návštěvník
18. 11. 2006   #26
-
0
-

To midin:hotovej soubor si umim najít,ale zdroj ti na nej nidko nedá.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
Miroslav Kajan0
Věrný člen
18. 11. 2006   #27
-
0
-

To Michalek: Ale kdybys hledal žádná :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Michal0
Návštěvník
18. 11. 2006   #28
-
0
-

To midin: Nevidím, když mi hodíš stránku s odkazem na zdroj, tak jsi machr :). Ale jak řikam - na cod2 jsme nenašel :).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
eMan0
Stálý člen
18. 11. 2006   #29
-
0
-

Michalek píše:#
# To midin:nevěřim , když mi hodiš stránku s okdazem na zdroj tak se machr :) ale jak řikam na cod2 jsme nenašel :)



tedka nechapu co chces? chces zdrojaky?? myslis ze na netu najdes jako hotovy zdrojaky komercni hry?? :D nejspis ne, maximalne tak pod OpenSource(treba Fish Filets)...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Miroslav Kajan0
Věrný člen
18. 11. 2006   #30
-
0
-

Tuhle jsem někde ale viděl zdroják na AvP2, samozřejmě ilegální:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
zacatecnik0
Super člen
18. 11. 2006   #31
-
0
-

to avp2 : jj a resilo se to dokonce tu. radil sem tomu tipkovi jak na soubor ale to je fuk...
udajne byly i zcizeny kody Half life 2 jeste nez vysla ale to vsichni urco vite ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Michal0
Návštěvník
19. 11. 2006   #32
-
0
-

To eMan:myslel jsme na zdroj na zprehlednění stěny :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
Miroslav Kajan0
Věrný člen
19. 11. 2006   #33
-
0
-

To zacatecnik: Gabe Newell?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Raddo150
Stálý člen
19. 11. 2006   #34
-
0
-

To zacatecnik:hmm....zaujimalo by ma v akom programe si to spravil.Ja pracujem v Dev-Cpp...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
19. 11. 2006   #35
-
0
-

Gabe Newell ? netusim, jen sem to zaslech.....

to echo112: samozrejme ve visual studiu , pokud te zajima i verze tak ta starsi -> 6.0

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Událost myši — založil pidgin

Posunutí myši — založil DV

Tlačítko myši — založil zonda

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý