Ne/dynamicke pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ne/dynamicke pole – C / C++ – Fórum – Programujte.comNe/dynamicke pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
cecilconrad
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
29. 11. 2010   #1
-
0
-

Vetsinou mam pri programovani problem, ze by neco fungovat melo a nefunguje, snazim se najit problem. Dostal jsem se ale do situace, kdyz myslim, ze by program fungovat nemel, ale funguje.
Vystup z programu me vypisuje cisla od 0 do y. Pri y nad 1000 to sice sem tam hodi Segmentation fault, ale melo by to byt asi casteji. Problem je, ze program pri prekladu prece nevi kolik pameti bude potrebovat, takto dynamicke pole se ma tvorit pres malloc, nebo calloc. Je to asi nedovoleny pristup do pameti, ale stejne me zarazi proc to vubec funguje.

#include <stdio.h>


int main()
{
int *a;
int x,y;
printf("zadej pocet prvku pole: ");
scanf("%d",&y);

for(x = 0; x < y; x++)
a[x] = x;

for(x = 0; x < y; x++)
printf("\n%d",a[x]);

return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.88.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
29. 11. 2010   #2
-
0
-

ukazatel a je neinicializovany.. tudiz tim indexem a[x] = prepisujes pamet kdo vi kde..
segmentation fault je samozrejme oznameni ze hrabes kam nemas..
(samozrejme obcas to jde do pameti kam pristup mas - napriklad prepisujes si kod pod "rukama")

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 69 hostů

Podobná vlákna

Dynamicke pole — založil george6565

Dynamicke pole — založil Earl Cash

Dynamicke pole - vypis — založil Dutch77

Dynamicke pole na string — založil mustafa

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý