Pole s String klíčem – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pole s String klíčem – Java – Fórum – Programujte.comPole s String klíčem – Java – Fórum – Programujte.com

 

Dan3czek
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
30. 11. 2010   #1
-
0
-

Ahoj,

v javě asi nejde udělat pole, které nebude mít klíče číselné, ale jako String - a nebo se pletu?

Potřeboval bych něco jako v PHP, když vytvořím $pole["okurka"] = 1; $pole["mrkev"] = 3; apod.

Neumím to líp vyjádřit, snad to jde pochopit.
Předem dík za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.17.–
D-Fox0
Stálý člen
30. 11. 2010   #2
-
0
-

To Dan3czek :
Napadaji me ted z hlavy 3 zpusoby, z nich nejlepsi bude asi kdyz pouzijes Mapu:



import java.util.ArrayList;
import java.util.HashMap;
import java.util.List;
import java.util.Map;

public class Example {
public static final int OKURKA = 0;
public static final int MRKEV = 1;

public static enum OVOCE {
OKURKA , MRKEV
}

public static void main(String[] args) {
//zpusob 1
int[] ovocnePole = new int[OVOCE.values().length];
ovocnePole[OVOCE.OKURKA.ordinal()] = 1;
ovocnePole[OVOCE.MRKEV.ordinal()] = 3;

//zbusob 2
List<Integer> ovocnePole2 = new ArrayList<Integer>();
ovocnePole2.add(OKURKA, 1);
ovocnePole2.add(MRKEV, 3);

//zbusob 3
Map<String, Integer> ovocnePole3 = new HashMap<String, Integer>();
ovocnePole3.put("okurka", 1);
ovocnePole3.put("mrkev", 3);
}
}


A nebo muzes pouzit jazyk Groovy :smile1: (je s Javou zpetne kompatibilni), kde muzes psat podobnou syntaxy kterou znas z PHP:

ovoce = [:]

ovoce["okurka"] = 1
ovoce["mrkev"] = 3

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.8.–
Dan3czek
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
1. 12. 2010   #3
-
0
-

Perfektní, Mapa je přesně to co jsem hledal. Díky!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.17.–
Dan3czek
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
1. 12. 2010   #4
-
0
-

Ještě jeden dotaz - jde nějak zjistit klíče, který v Mapě mám? Jdou jde mi vypsat hodnoty, ale kdyby šly zjistit i klíče, moc by mi to pomohlo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.17.–
Dan3czek
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
1. 12. 2010   #5
-
0
-

Už jsem to našel, je to .keySet(); :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.17.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

C Pole Struktur String — založil NotBeginner

Pole typu string? — založil Petr

Dynamicke pole na string — založil mustafa

String nacist do pole char — založil Antondias

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý