Převod int na hex byte – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Převod int na hex byte – .NET – Fórum – Programujte.comPřevod int na hex byte – .NET – Fórum – Programujte.com

 

cniry0
Newbie
4. 12. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den,
potřeboval bych převést decimální číslo na hex byte, který zapisuju do souboru.
Jak podobnou věc řešíte vy?



int n = someNumber();

switch (n)
{
default: //0-9
writer.Write(n);
break;
case 10:
writer.Write(0x0A);
break;
case 11:
writer.Write(0x0B);
break;
case 12:
writer.Write(0x0C);
break;
case 13:
writer.Write(0x0D);
break;
case 14:
writer.Write(0x0E);
break;
case 15:
writer.Write(0x0F);
break;
...
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.73.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 12. 2010   #2
-
0
-

nekdy char prevod[] = {'0','1','2','3','4','5','6','7','8','9','A','B','C','D','E','F'};

ale casto sou i funkce.. treba v C printf("%X", cislo);

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Baseilos0
Duch
4. 12. 2010   #3
-
0
-

Myslim ze by stacilo pouzit metodu toString s parametrom X. Teda n.ToString("X")

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.220.–
cniry0
Newbie
4. 12. 2010   #4
-
0
-

tím právě získám ten hex kód pouze jako string, takže nejsem schopný jej pak správně uložit:

string hex = "0x0"+ string.Format("{0:X}", 14);  //0x0E

writer.Write(hex); // uloží se jako 3078 3045


čeho se snažím docílit:
writer.Write(0x0E); // uloží se jako 0E00 0000

//tedy jako data, která pak lze přes reader.readInt32(); přečíst zpět na číslo

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.73.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
4. 12. 2010   #5
-
0
-

Musíš ukládat číslo jako číslo a nikoliv jeho znakový zápis. To pak samozřejmě dostaneš "nesmysly" (přesněji ASCII :)).

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.203.96.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
4. 12. 2010   #6
-
0
-

Musíš ukládat číslo jako číslo a nikoliv jeho znakový zápis. To pak samozřejmě dostaneš "nesmysly" (přesněji ASCII :)).

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.203.96.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Převod hex do dec — založil cdx

Převod z hex na dec — založil Mats

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý