Upload – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Upload – PHP – Fórum – Programujte.comUpload – PHP – Fórum – Programujte.com

 

gerix
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
4. 12. 2010   #1
-
0
-

Zdravim,
prosim o radu ohledne uploadu souboru. Mam registracni script a na konci nej upload fotky. Chci aby to byl nepovinny udaj takze kdyz uzivatel nic nevyplni tak to pokracuje dal, ale v pripade ze neco vyplni tak probehne upload popripade hodi chybu co je spatne. Jak to udelat?

Diky za rady





<form action="#" method="post" enctype="multipart/form-data">
<input type="file" name="fupload">
<input type="submit" value="Nahrát">
</form>

<?php
if (isset($_FILES['fupload']))
{
if($_FILES['fupload']['type']=="image/jpeg" or $_FILES['fupload']['type']=="image/pjpeg"){
$slozka = "soubory";
$cil = $slozka . "/" .$id.".jpg";
$nazev_souboru = $_FILES['fupload']['tmp_name'];
$copy = move_uploaded_file($nazev_souboru, $cil)
or die ("Přenesený soubor nelze zkopírovat");
chmod ($cil, 0644);
if($copy == true){
echo "<img src=\"$cil\"> $id";
}else{
echo "Soubor nemohl být nahrán.\nPočet chyb: " . $_FILES['fupload']['error'];
}
}else{
echo "Lze nahrávat pouze soubory typu JPEG!";
}
}
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.122.–
CZechBoY+4
Věrný člen
8. 12. 2010   #2
-
0
-

musíš dát do toho ifu ještě pokud nezadal žádný soubor...
If($_FILES['fupload']['name']=="") nebo prostě je nullovej, nebo krátkej nebo něco takovýho ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.165.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Upload — založil Bengo

Upload — založil Al

Upload — založil Atheo

Upload obrázků — založil Václav Žitek

Upload problem — založil F4-X

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý