Seřazení řetězce pomocí bubble sort, heap sort, quick sort, ... – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Seřazení řetězce pomocí bubble sort, heap sort, quick sort, ... – C / C++ – Fórum – Programujte.comSeřazení řetězce pomocí bubble sort, heap sort, quick sort, ... – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tomas
~ Anonymní uživatel
511 příspěvků
5. 12. 2010   #1
-
0
-

čaute,
potřeboval bych poradit, vygeneruju řetězec náhodných čísel a potřebuju je seřadit pomocí něčeho z toho - bubble sort, heap sort, quick sort, ... . Ono by to sice mělo generovat i náhodně velké pole od 5 do 40, kdyby někdo věděl...?
tady mám program na řetězec, pouze s náhodnými čísly:

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

main() {

int vysledek,i,pole[40];

srand(time(NULL));
for (i=4;i<=39;i++)
{
pole[i]=(rand()%99)+1;
printf("Prvek %d. = %d\n",i+1,pole[i]);
}

system("PAUSE");
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.242.–
Reklama
Reklama
Bald3rr0
Super člen
5. 12. 2010   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.74.–
Tomas
~ Anonymní uživatel
511 příspěvků
5. 12. 2010   #3
-
0
-

Bald3rr napsal:
To Tomas : Ohledně řadících algoritmů je na internetu nepřeberné množství materiálu viz http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%98adic%C3%AD_algoritmus. Jinak tvůj systém indexování pole mi přijde velmi zvláštní, proč začínáš od 4?


ten začatek od 4 nehraje žadnou roli,to jsem jen zezačatku nepochopil zadani :)
jinak potřebuju udělat tohle:
Náhodně vygenerujte velikost pole v rozsahu 5 až 40. Prvky pole generujte taktéž náhodně. Vytiskněte pole. Seřaďte pole (dle velikosti nebo abecedy podle zvoleného datového typu prvku). Pro seřazení pole vytvořte funkci, implementující některý ze známých třídicích algoritmů (bubble sort, heap sort, quick sort, ...). Vytiskněte zadané a seřazené pole.
...problem je,že ať dělam co dělam, tak to svoje pole pomoci bubblesortu nemužu seřadit...jen pro informaci,programování nerozumím:)
A taky nevim jak vytvařet to náhodné pole od 5 do 40...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.242.–
Tomas
~ Anonymní uživatel
511 příspěvků
5. 12. 2010   #4
-
0
-

tak řazení už jsem vyřešil, ale nevím jak udělat ať mi to generuje náhodně velké pole od tych 5 do 40...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.242.–
Bald3rr0
Super člen
5. 12. 2010   #5
-
0
-

To Tomas : 1) Vygeneruješ náhodné číslo od 5 do 40
2) Alokuješ tak velkou paměť

Teoreticky se to dá udělat i bez té dynamické alokace, takže asi bude problém v tom, že nevíš jak vygenerovat náhodné číslo od 5 do 40. Jak vygeneruješ náhodné číslo od 0 do 35? (Myslim, že jsem ti dal dostatečnou nápovědu ;) )

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.74.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 82 hostů

Podobná vlákna

Bubble sort — založil Anonymní uživatel

Buble sort a select sort — založil Rasťo

Náhodné čísla a Bubble Sort — založil Supersonic

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý