Mazani v retezci – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Mazani v retezci – Delphi – Fórum – Programujte.comMazani v retezci – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
6. 12. 2010   #1
-
0
-

Jsem zacatecnik,prosim o radu, jak v Delphi smazat v retezci vsechna nevyhovujici pismena a ty co chci ulozit bez mezer zpet do retezce.

begin
r1:=Memo1.Lines.Text;
N:=length(r1);
SetLength(r2,N);

for i:=1 to N do begin
if (r1[i] = 'a') or (r1[i] = 'c') or (r1[i] = 'g') or (r1[i] = 't')
or (r1[i] = 'A') or (r1[i] = 'C') or (r1[i] = 'G') or (r1[i] = 'T')
then r2[i]:=r1[i];
Memo3.Lines.Text:=r2;
end;

tohle me ovsem nefunguje a misto pismen co tam nechci se me tam dopisi jeste jine znaky.
Dekuji za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.140.250.–
Honzc0
Stálý člen
6. 12. 2010   #2
-
0
-

Zkus to takhle: (podle toho jak to máš napsanou podmínku, tak se do Memo3 zkopírují jenom ty vypsané znaky)
Pokud jsi to mínil obráceně, pak podmínka by musela být také obráceně (if (r1[i]<>'a') and (r1[i]<>'c')...)

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var i,j,n: Integer;
s,s1: String;
begin
Memo3.Clear;
n := Memo1.Lines.Count-1;
for j := 0 to n do
begin
s := Memo1.Lines[j];
s1 := '';
for i := 1 to Length(s) do
if (s[i]='a')or(s[i]='c')or(s[i]='g')or(s[i]='t')or
(s[i]='A')or(s[i]='C')or(s[i]='G')or(s[i]='T')then
s1 := s1+s[i];
Memo3.Lines.Add(s1);
end;
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.181.78.–
pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
6. 12. 2010   #3
-
0
-

Díky moc, muj problem visel jen na tomto prikazu:
s1 := s1+s[i];

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.140.250.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Mazani boxu — založil Hurys

Mazaní komentářu — založil Jakub Kahoun

Mazání cookies — založil kardon

Mazani pomoci $get — založil tribalcz

Mazání složek — založil

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý