Překrývání obrázků – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Překrývání obrázků – CSS – Fórum – Programujte.comPřekrývání obrázků – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Thomas
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
10. 12. 2010   #1
-
0
-

Zdravím vás,
mám takový problém, a vůbec nevím jak se to může dít...

XHTML:



<div id="hlavicka">
<div id="obrazek-hlavicka"></div>
<div id="orientacni-nabidka">
<h2 class="nezobrazovat">Orientační nabídka</h2>
|
<a href="index.php?kategorie=zmena-zobrazeni">Změna zobrazení</a>
|
<a href="index.php?kategorie=mapa-stranek">Mapa stránek</a>
|
<a href="index.php?kategorie=napoveda">Nápověda</a>
<hr class="nezobrazovat" />
</div>
<div id="dulezite-odkazy">
<ul>
<li><a href="index.php?kategorie=odkaz1">odkaz1</a></li>
<li><a href="index.php?kategorie=odkaz2">odkaz2</a></li>
<li><a href="index.php?kategorie=odkaz3">odkaz3</a></li>
</ul>
</div>
</div>


CSS:


#hlavicka{
position: relative;
background-image: url(img/style/pozadi-hlavicky.png);
background-repeat: repeat-x;
height: 200px;
}

#obrazek-hlavicka{
width: 550px;
height: 200px;
position: absolute;
top: 0px;
left:0px;
background-image: url(img/style/hlavicka-obrazek.png);
background-repeat: no-repeat;
}

#orientacni-nabidka{
padding: 5px;
color: rgb(150,150,150);
font-size: 90%;
}

#orientacni-nabidka a{
color: rgb(200,200,200);
text-decoration: none;
}

#orientacni-nabidka a:hover{
color: rgb(250,250,250);
text-decoration: none;
}

#dulezite-odkazy{
background-color: rgb(255,255,255);
padding: 10px;
}
#dulezite-odkazy ul{
list-style: none;
}


No a nevím proč, ale div #obrazek-hlavicka mi překrývá #orientační nabídku a #důležité odkazy ??? Jak to, když je to v html zapsáno po sobě první div překrývá ostatní? (obrazek-pozadi je pruhledny PNG, takže odkazy pod nim vidim, ale nelze na ně kliknout). Dělají to všechny prohlížeče, takže chyba je na mé straně.. Ale nic nevidím?!

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.22.50.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
11. 12. 2010   #2
-
0
-

Máš výšku hlavičky stejnou jako výšku toho obrazek_hlavicka... A pokud je záměrem to překrývání, ale chceš klikatelné odkazy, pak použij parametr z-index a zápornou hodnotu (v některých prohlížečích ale záporná hodnota není podporována), příp. background-image ve style=""

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Thomas
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
12. 12. 2010   #3
-
0
-

Jasný. Mám právě hlavičku, která má background image takovej přechod, na tom mám absolute ten div s průhledným PNG - takový logo, a pak je tam div orientacni-nabidka pozicovaný už normálně, který - jak jsem předpolkládal - pokud je napsaný v html později tak má automaticky vyšší umístění (co se Z souřadnice týče), nebo to tak není?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.97.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Překrývání intervlů — založil Petr

Překrývání Metod — založil Michal

Překrývání objektů — založil himzu7

Překrývaní groupbox — založil wreis33

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý