Som začiatočnik. – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Som začiatočnik. – C / C++ – Fórum – Programujte.comSom začiatočnik. – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

13. 12. 2010   #1
-
0
-

Som začiatočnik a potreboval by som pomôcť s nejakymi zakl.vecami, kt. pre niekt. budu až smiešne. Kupil som si na začiatok knihu (programovaní v jazyce C ) a teraz by som sa chcel prihlasiť aj na nejaky server kde by som si mohol vš. tie veci aj vyskúšať. Ako na to ? Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.37.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 12. 2010   #2
-
0
-

vyhoda C je, ze zadny server nepotrebujes.. staci kompilator

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
14. 12. 2010   #3
-
0
-

Môžeš mi k tomu niečo viacej napisať, ako napr. aky kompilator si mam stiahnuť, keď je ich viacej a pod...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.37.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
14. 12. 2010   #4
-
0
-

nejlepší bys měl, kdyby sis na internetu našel nějaký tutoriál (nebo koupil knihu, což si myslím, že je lepší) a začal se postupně (od začátku) učit. Nikdo tě to tu nebude učit od úplného začátku...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
xxpedrosxx
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
16. 12. 2010   #5
-
0
-

Jak spátvně napsat dělení?

cps - cena po slevě
zákazník ma slevu v celých číslech (20,30...)
vše je integer

cps = cena*(1-(zakaznik->vratSlevu()/100));

napadlo mě to takto... cps = 10 000 * (1-(20/100)) a vše normálně funguje, jen jak to udělat, aby mi to sežral kompilátor a správně vypočítal? Díky za rady!

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
TomasX
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
16. 12. 2010   #6
-
0
-

Pardon na to jmeno, nevím jak se mi tam dostalo.... Vložil jsem to sem - zdá se mi to začátečnická otázka a nikde jsem to nenašel...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
Bald3rr0
Super člen
16. 12. 2010   #7
-
0
-

To TomasX : Musíš použít proměnné s pohyblivou desetinnou čárkou (float, double). Protože výsledek celočíselného dělení 20/100 je 0.
Pak to bude vypadat nějak takle:

cps = cena*((100-zakaznik->vratSlevu())/(float)100);

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.74.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Co som kto som ??? — založil Curo

C zaciatocnik — založil janik366

C++ (začiatočník) — založil Patrik

Začiatočník — založil luko8525

Zaciatocnik s platbami — založil simvilk

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý