JS - šířka webu dle rozlišení – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

JS - šířka webu dle rozlišení – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comJS - šířka webu dle rozlišení – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

gord0070
Newbie
16. 11. 2006   #1
-
0
-

Zdravím, neví někdo jestli neexistuje nějaký javascript na čtčku webu podle rozlišení obrazovky?? Jde mi o to, že bych potřeboval, aby byla stránka při rozlišení 800*600 100% a při větším rozlišení 80%...
Někde jsem kdysi našel JS, že při malém rozlišení (který jste nastavily) vyskočila hláška ve smyslu, že stránky nepodporují toto rozlišení. Tak jestli není něco na tu řádku stránky dle rozlišení...
Díky moc za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.rozsec.cz
16. 11. 2006   #2
-
0
-

Velikost prostoru pro stranku je ulozena v promennych window.screen.width a window.screen.height. Myslim ze pouzivat tyto udaje je praktictejsi nez pouzivat proste rozliseni.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
gord0070
Newbie
16. 11. 2006   #3
-
0
-

No tak jsem to vyřešil takto:

  <link rel="stylesheet" href="styl2.css" type="text/css">

<script type="text/javascript">

var sirka=screen.width;
if (sirka<=800) {
document.write("<link rel='stylesheet' type='text/css' href='styl1.css' />");
}

if (sirka>800 && sirka<=1024) {
document.write("<link rel='stylesheet' type='text/css' href='styl2.css' />");
}

if (sirka>1024 && sirka<=1280) {
document.write("<link rel='stylesheet' type='text/css' href='styl2.css' />");
}

</script>

Neříkám, že je to úplně dobře! Takže je to dobře?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.rozsec.cz
17. 11. 2006   #4
-
0
-

A co kdyz si to otevre nekdo, kdo pouziva rozliseni vyssi nez 1280?
vim ze takovych asi moc nebude, ale prece jenom, monitory jsou stale vetsi...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
17. 11. 2006   #5
-
0
-

Tak mu tam zustane ten styl2.css. Ale myslim ze to neni dobry pristup.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
gord0070
Newbie
17. 11. 2006   #6
-
0
-

Proč myslíš, že to není dobrý přístup?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.rozsec.cz
Tomáš Bobek
~ Redaktor
+2
Posthunter
19. 11. 2006   #7
-
0
-

Já osobně designuju v tabulkách. Šířku tabulky nastavím na 800 px (předpoklad, že dneska málokdo bude používat rozlišení 640×480) a vycentruji ji. A rázem je po problému, tedy jestli jsem správně pochopil, na co ten script má být.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
20. 11. 2006   #8
-
0
-

No, rekl bych ze jsi trochu mimo misu :ms_0007:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Tomáš Bobek
~ Redaktor
+2
Posthunter
22. 11. 2006   #9
-
0
-

No jo...to je mi podobné... :ms_0002:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Pouziti css dle rozliseni monitou — založil tribalcz

šířka — založil froo+

šírka webstránky — založil Dávid

šířka selekce v px — založil Petroff

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý