Převod mezi soustavami – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Převod mezi soustavami – C / C++ – Fórum – Programujte.comPřevod mezi soustavami – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
edor
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
15. 12. 2010   #1
-
0
-

Ahoj,

potřeboval bych pomoct s jedním programem, který mi dělá starosti. Zadání je: Vytvořte program, který převede číslo, zadané v libovolné soustavě (dvojkové až dvacítkové) na číslo v jiné soustavě.

Program se nejdříve zeptá na soustavu (nebo spíše základ soustavy, tj. číslo mezi 2-20), ve které bude číslo zadáno, pak vyzve k zadání tohoto čísla, zeptá se na základ soustavy, do které chcete číslo převést a nakonec vytiskne výsledek.

No vím, že k tomu mám použít f-ci strtol, která mi to převede...

No nejdříve to zkouším z dvojkové do desítkové, abych to vůbec pochopila... Následovně vypadá můj "začáteční" kód. Jenže při spuštění mi to hodí chybu, nevím, jak přesně tam definovat dvoj_s, aby mi to bralo číslo zadané z klávesnice... Tedy chci-li zadat číslo 001, tak potřebuji, aby to vypsalo 1.

#include <stdio.h>

#include <stdlib.h>

int main(int argc, char **argv)
{
char * dvoj_s, *sest_s, *osm_s, *dvan_s, *des_s, *dvac_s;
int cislo;
printf ("V jake soustave budete zadavat cislo? Napiste cislo od 2 do 20.\n");
scanf ("%d", &cislo);

if (cislo == 2)
{
int n;
printf("Zadejte cislo ve dvojkove soustave: ");
scanf ("%s", dvoj_s);
n = strtol (dvoj_s, 0, 10);
printf ("%s", k);
}

return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.142.–
Reklama
Reklama
devilfish0
Stálý člen
15. 12. 2010   #2
-
0
-

Problém je ten že si nealokovala pamäť pre ten reťazec.

dvoj_s = (char *) malloc(velkostRetazca);


Ale nerozumiem načo tam máš toľko premenných, stačila by Ti jedna.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.121.172.–
edor
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
15. 12. 2010   #3
-
0
-

děkuji... no já myslela, že musí být pro každou tu soustavu jedna promenna

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.142.–
Patrick
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
20. 11. 2013   #4
-
0
-

#2 devilfish
Takže jak by to tam mělo být napsané prosím ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.91.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 99 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý