M8 + vusb = problemy, kod 10 a 43 – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

M8 + vusb = problemy, kod 10 a 43 – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comM8 + vusb = problemy, kod 10 a 43 – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
xhans690
Návštěvník
15. 12. 2010   #1
-
0
-

Caute lidi,
zkousel jste nekdo "znasilnovat" usb hid klavesnici s AVR?
Ja se ted o to pokousim. Mam na bastl poli poskladane avr, kondiky, krystal, tlacitko, 2 odpory (68R pro D+ a D-) a 1 odpor mezi +5V z usb a D- a usb konektor.
Sosnul jsem si program hidkeys primo ze stranek vusb.
Naladoval do M8 a ono to najede tak 1x z 200 pokusu.
Vcera se zadarilo a najelo to pri kazdem pripojeni. V programu jsem diky tomu nasel par chyb v obsluze tlacitek, ale stejne jsem to potom predelal na svoje. Cele odpoledne, kdy jsem si s tim hral, to fachcilo
Dneska zapnu masinu pripojim vcerejsek a ejhle. Bud neni zarizeni rozpoznano, nebo je rozpoznano ale na treti refresh seznamu HW se zobrazi ze zarizeni nelze spustit (kod 10) nebo ze zarizeni vyhlasilo chybu (kod 43).
Zkontroloval, rozebral a zapojil jsem to uz snad 100x
Co bych jeste mel udelat, aby to jelo jako vcera? Poradte pls

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.248.–
Reklama
Reklama
xhans690
Návštěvník
29. 12. 2010   #2
-
0
-

tak pricinou bylo napajeni z USB portu, na zdroji to chodi normalne

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.248.–
durmitor
~ Redaktor
0
Věrný člen
31. 12. 2010   #3
-
0
-

To xhans69 :

Podělíš se s námi o zdroj odkud si čerpal? Myslím, že by to zajímalo více lidí...

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.236.208.–
Nejhorší není nemít práci. Nejhorší je nechtít práci...
xhans690
Návštěvník
31. 12. 2010   #4
-
0
-

Staci zagooglit na to co jsem napsal do nazvu tematu a v prispevku "VUSB"
a vypadne tohle http://www.obdev.at/products/vusb/index.html

Ja konkretne upravoval projekt HIDkeys (k nalezeni na tech strankach).
Zapojeni funguje i bez zenerek na datovych vodicich mezi usb a mcu. Mcu muze byt napajeno 5V. Jeste je potreba dat nejaky odpor (cca od 1k2 do nevim kolik, aktualne mam trimr a nastaveno 2k2) mezi 5V (muze byt i z USB, ale lepsi je z napajeni AVR) a D-. Tedy budto mezi prvnim a druhym pinem USB konektoru (5V a D- jsou vedle sebe) nebo lepe mezi Vcc a INT0 vstupem AVR.
Lepsi je to z toho duvodu, ze PC detekuje pritomnost zarizeni prave pritomnosti pullup odporu na pinu D-. Takze po odpojeni napajeni AVR bude pc hlasit, ze zarizeni nebylo rozpoznano.
Proc mi ale nefunguje AVR pri napajeni z USB to netusim. Ale uz po tom nepatram, napajene to bude ze zdroje;
Jo nepouzivat pro to avr ktere nejsou stavene na minimalni frekvenci 12MHz, tam to opravdu nepojede. Zkousel jsem i premluvit interni RC clanek, tak jako to je na malych ATTiny (treba znamy capslocker) a taky se nedarilo.

Pri prvni kompilaci budou problemy, bude to hlasit spoustu chyb. Ale staci si otevrit okno GCC a do projektu pridat vsechny soubory tykajici se toho usb, tedy do head files dat vsechny soubory s priponou h (iarcompat.h, usbdrv.h), do source files soubory s priponou c a s (usbdrv.c, usbasm.s) a do other files soubor usbasm.asm
Pak to projde, je mozno vymazat usbdebug a vse co je s nim spojeno ve zdrojacich, je toho asi 5 zaznamu

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.248.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Podobná vlákna

Problemy — založil Bengo

Problémy s Qt — založil studet

Kod z pascalu do c — založil Emil

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý