Problem s mezerama – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problem s mezerama – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblem s mezerama – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
iNstinkt
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
15. 12. 2010   #1
-
0
-

Chtěl jsem udělat program, kde zadáte jméno a ono vám ho to vypíše z5.

char jmeno;
printf("Zadej jmeno ");
scanf("%s",&jmeno);
printf("tvoje jmeno je %s", &jmeno);

nevim jak bych to měl udělat dál.

Chtěl bych, aby kdyz se zada jinej znak než od a do z, tak aby ho to hodilo z5 k zadání jmena. Pokud, by to někdo zvládnul, byl bych mu moc vděčnej.

Díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.248.–
Reklama
Reklama
edor
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
15. 12. 2010   #2
-
0
-

Mělo by to být takto:

char * jmeno; 

printf("Zadej jmeno ");
scanf("%s",jmeno);
printf("tvoje jmeno je %s", jmeno);

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.142.–
edor
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
15. 12. 2010   #3
-
0
-

Oprava, ještě ochrana proti tomu, aby nemohl zadat číslice:

char * jmeno; 

printf("Zadej jmeno ");
while (scanf("%s",jmeno) != 0)
{
printf ("Zadej pismeno");
while (getchar()!='\n');
}
printf("tvoje jmeno je %s", jmeno);
return 0;

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.142.–
iNstinkt
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
16. 12. 2010   #4
-
0
-

nějak mi to nefunguje nahlasi mi to chybu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.220.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
16. 12. 2010   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
iNstinkt
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
16. 12. 2010   #6
-
0
-

jj díky, todle už mi chybu nehlásí. Ale jak tam dát kontrolu která ověří že jsou to jen znaky od A do Z a když je tam jinej znak tak ho to vrátí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.220.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
16. 12. 2010   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 62 hostů

Podobná vlákna

Problem s C++ — založil ower

Problem — založil roonill

Problem s LIKE — založil Lordest

Problém v C++ — založil Honza

Problém s FF — založil Janina

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý