RichEdit a prvni znak – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

RichEdit a prvni znak  – Delphi – Fórum – Programujte.comRichEdit a prvni znak – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Remder0
Návštěvník
15. 12. 2010   #1
-
0
-

Mám na první pohled triviální problém. Na formulář vložím RichEdit nic jiného spustím program a začnu psát do richeditu a ted to prichází, první napsany znak je jaksi zdeformovaný. Vůbec si nedokáži predstavit čím by to mohlo být způsobeno, když se to projevuje jen u prvního znaku, a když poté vše smažu a žačnu psát znova první znak už je normalní.



Edit: Při změně fontu je vše OK. Problém je tím vyřešen, ale stále se první znak deformuje u fontu MS Sans Serif a zajímalo by mě, kde může být chyba.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.35.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
16. 12. 2010   #2
-
0
-

A není to jenom chyba překreslení?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Remder0
Návštěvník
16. 12. 2010   #3
-
0
-

liborb napsal:
A není to jenom chyba překreslení?



Jak to myslíš chyba překreslení?

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.35.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
20. 12. 2010   #4
-
0
-

Zkus okno se špatným znakem např. minimalizovat a pak znovu obnovit, tím poznáš, jestli je to jen chyba překreslení nebo je problém jinde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Remder0
Návštěvník
23. 12. 2010   #5
-
0
-

liborb napsal:
Zkus okno se špatným znakem např. minimalizovat a pak znovu obnovit, tím poznáš, jestli je to jen chyba překreslení nebo je problém jinde.



Zkusil jsem a znak je porad zdeformovany takze problem je nekde jinde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.35.–
EB
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
6. 1. 2011   #6
-
0
-

Aj mne sa po nacitani do RichEdit s nastavenym fontom SansSerif prvych niekolko riadkov nacita normalne, dalsie su uz akoby inym fontom:
form1.RichEdit1.lines.loadfromfile(trasa2);
Sucastou mojho programu je aj zmena velkosti pisma, ked ju zmenim, vsetko je OK, po nacitani noveho suboru sa vsak problem opakuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.14.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

RichEdit — založil Danstahr

RichEdit — založil massic

RichEdit kurzor — založil bronek

C++Builder - RichEdit — založil Radim92

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý