Přetížení fcí – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Přetížení fcí – C / C++ – Fórum – Programujte.comPřetížení fcí – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
!o!
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
16. 11. 2006   #1
-
0
-

Udělal jsem si takovej malej prográmek, ale je zjevné, že jsem si tohle téma úplně nezapamatoval. V čem je chyba?

#include<iostream>

using namespace std;

int Fce(int inta, int intb);
float Fce(float floata, float floatb);

int main()
{
int inta=0, intb=0;
float floata=0, floatb=0;
int vysledek1, vysledek2;
vysledek1 = Fce((float)1.4,(float)2.6);
vysledek2 = Fce((int)4,(int)5);
cout.precision(5);
cout << vysledek1 << endl << vysledek2;
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

inline int Fce(int inta, int intb)
{return inta+intb;}

inline float Fce(float floata, float floatb)
{return floata+floatb;}



Díky. Píše to pouze warning assigment z float do int, chci aby se mi výsledek zobrazoval jak float.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
NAItReIN0
Newbie
16. 11. 2006   #2
-
0
-

T? chybov? hl??ka je sposoben? t?m, ?e float je typ s desatinnou ?iarkou a int je typ cel?ho ??sla. Pokial chces spravit z float int, musis to pretypovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- drEAMs. What are they? -
!o!
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
16. 11. 2006   #3
-
0
-

To NAItReIN: Co je float a int vím. Nechci nic přetypovat. Chci aby mi jednou Fce sečetla int parametry, podruhé float parametry, takže aby výstup vypadal např. nejak takto:
vysledek1=4.1
vysledek2=9

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pedro0
Stálý člen
16. 11. 2006   #4
-
0
-

a proc si vsimas warningy ??? (ono nekdy se hodi, ale vacsinou su zbytocne.)

    

int inta=0, intb=0; // zbytocne
float floata=0, floatb=0; //zbytocne
int vysledek1, vysledek2; // tu je chyba, a preco ti to vlastne nevracia vysledok ako float ale ako int
vysledek1 = Fce((float)1.4,(float)2.6); // skus Fce(1.4F, 2.6F);
vysledek2 = Fce((int)4,(int)5); // tu zas skus Fce(4, 5);

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Jura_0
Stálý člen
16. 11. 2006   #5
-
0
-

!o! píše:#
# To NAItReIN: Co je float a int vím. Nechci nic přetypovat. Chci aby mi jednou Fce sečetla int parametry, podruhé float parametry, takže aby výstup vypadal např. nejak takto: #
#vysledek1=4.1#
#vysledek2=9#
#


Pokud to ma splnovat podminku vypsani cisla 4.1, tak potom nezbyva nic jineho nez, aby promenna vysledek1 byla typu float.


float vysledek1 = Fce(1.0, 2.3f);
int vysledek2 = Fce(1,2);

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
!o!
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
16. 11. 2006   #6
-
0
-

Aj.. Nevšim jsem si.. Stává se, no:) Dík moc!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 87 hostů

Podobná vlákna

Problem s fci v C — založil gody

Problém s fcí arctan — založil Kalgys

Přetížení — založil Marik

Přetížení [] — založil koudiss

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý